FC Twente afhankelijk van garantstelling: "Anders komt de licentie in gevaar"

FC Twente afhankelijk van garantstelling: "Anders komt de licentie in gevaar"

  • Bron: NOS
  • Dinsdag 01 December 00:47
  • Martijn
  • Bekeken: 2108
  • 0 Reacties

FC Twente kende maandag eindelijk een positieve dag voor de boeg. De Tukkers kwamen namelijk tot een overeenstemming met de Enschedese gemeenteraad. Vanuit de gemeente zal er een garantstelling volgen van 32 miljoen euro. Wethouder Eelco Eerenberg vertelt tegenover de NOS dat hij blij is met dit plan.

 

“Het mooie van deze oplossing is: pas als het weer misgaat, komt die garantstelling in beeld. Maar ik heb geen reden om eraan te twijfelen dat het nu wel goed gaat”, vertelt de wethouder aan de telefoon tegenover de NOS. Door duidelijke afspraken gemaakt de hebben is het vertrouwen in de club groot.

 

"Als FC Twente een beroep doet op de overheid, vinden we dat wij ook iets mogen vinden van hoe die club georganiseerd is. We vinden bijvoorbeeld dat er een klokkenluidersregeling moet komen en dat kapitaal en bestuur gescheiden moeten worden”, vertelt hij duidelijk.

 

FC Twente is afhankelijk van deze regeling en hoopt dan ook dat de gemeenteraad toestemt. Eerenberg ziet het rooskleurig tegemoet. "In december is er een nieuw peilmoment van de licentiecommissie van de KNVB en dat willen we halen, want het doel van deze operatie is om zo snel mogelijk in categorie 2 te komen. Anders komt de licentie in gevaar.”

 

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.