Van den Belt in onzekerheid: "Mogelijkheid tot intrekken licentie bestaat"

Van den Belt in onzekerheid: "Mogelijkheid tot intrekken licentie bestaat"

 • Bron: Voetbal International
 • Vrijdag 27 November 20:36
 • Martijn
 • Bekeken: 2310
 • 1 Reacties

Gerald van den Belt gaf vrijdagmiddag tekst en uitleg over de ontstane situatie van de club. Door de ‘kloteweek’ zijn er veel vragen gekomen over de gang van zaken binnen FC Twente. Op de georganiseerde persconferentie gaf directeur van den Belt zijn reactie.

 

De uitgelekte documenten van FC Twente en Doyen zorgen voor grote ophef. Van den Belt vraagt zich af hoe het nu verder moet. “De grote vraag is nu of die documenten echt zijn. Er is een hoop onduidelijk. Ook voor onszelf. We zijn enorm verrast door het opduiken van die stukken. We zijn niet bekend met die stukken. De kernvraag is of die papieren echt zijn. Als ze echt zijn, hebben we heel wat uit te leggen”, is de duidelijke taal van de directeur.

 

Als de stukken inderdaad juist blijken te zijn heeft FC Twente de KNVB verkeerd ingelicht. In de documenten is namelijk te zien dat Doyen invloed zou hebben uitgeoefend op transfers van FC Twente. Mocht dit daadwerkelijk zo zijn dan zullen er flinke sancties volgen voor FC Twente. “Een geldboete of berisping zou in dat geval een gunstig scenario zijn. De mogelijkheid voor het intrekken van onze proflicentie bestaat ook, hoewel ik dat niet verwacht. In de historie van het betaalde voetbal zijn alleen licenties ingetrokken bij een faillissement. Het ontnemen van de licentie is het uiterste geval”, aldus een gespannen directeur op de persconferentie geciteerd door Voetbal International.

 

1 Reacties

1 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Kim Tempelman
  Kim Tempelman
  Kim Tempelman
  27 November 2015

  Van den Belt zit wel in een zeer lastige positie. Hoe kan deze man verantwoording nemen en verklaring afleggen voor iets waar hij niets van weet en niet bij betrokken was