Rene Hake: 'Best lastig om nu trainer te zijn'

Rene Hake: 'Best lastig om nu trainer te zijn'

  • Bron: NOS
  • Vrijdag 27 November 12:07
  • Tom
  • Bekeken: 2004
  • 0 Reacties

In een openhartig interview met de NOS legt FC Twente René Hake uit hoe het is om trainer te zijn bij een club met zoveel problemen. Makkelijk is het niet, maar zowel trainer als spelersgroep proberen zich zoveel mogelijk te focussen op het sportieve vlak.

 

"Het is best lastig om trainer bij FC Twente te zijn momenteel, vooral omdat de laatste tijd de resultaten tegenvallen, maar daar komt deze week nog een andere onrust bij." vertelt Hake. "We nemen er notie van maar proberen ons te richten op het voetbal. We leven natuurlijk enorm mee met de supporters en mensen van de club die er nauw bij betrokken zijn. Maar voor ons is het heel belangrijk om daar naast te stappen en ons te richten op Willem II." 

 

Hoewel Hake zich graag op het voetbal focust is het onmogelijk om te ontsnappen aan de gang van zaken. "In eerste instantie informeren we ze over de gang van zaken, daar hebben ze recht op. Maar daarna richten we ons op datgene wat we van ze verwachten voor de wedstrijd van zaterdag. Er zijn drie punten te verdienen, en de laatste weken hebben we niet uitgeblonken om dat goed te doen." verklaart de trainer rustig.

 

De trainer legt uit waar hij denkt dat nog veel te winnen is, "We moeten er rekening mee houden dat het aggressief moet en dat het met veel strijd gepaard moet gaan. Iedereen verwacht van iedereen maximale prestatie en dat is zondag niet gebeurd, daar zijn wel de nodige woorden over gevallen, zowel in de groep als individueel." 

 

Op de vraag of het helpt dat er vanmiddag supporters naar de training komen geeft Hake een duidelijk antwoord. "Tuurlijk moet dat ons helpen. Het geeft aan dat de club leeft. De club is van die mensen, zo zien zij dat, zo voelen zij dat. Ze komen alleen maar naar de club om de jongens te steunen. Dat moeten we op positieve manier gebruiken er daar moeten we erg dankbaar voor zijn."

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.