FC Twente besluit tot onafhankelijk financieel onderzoek

FC Twente besluit tot onafhankelijk financieel onderzoek

 • Bron: FC Twente
 • Donderdag 26 November 18:17
 • Tom
 • Bekeken: 1740
 • 4 Reacties

 De laatste twee jaar zijn er veel lijken uit de kast gekomen bij FC Twente, de een met een nog dramatischer gevolg dan de ander, maar waar ging het mis? En hoe lossen we het op? De club laat nu een onafhankelijke partije onderzoek doen naar de hele situatie.

 

Het bestuur heeft hier samen met aandeelhouder stichting FC Twente '65 toe besloten. Het zal mogelijk zijn voor een beperkte groep supporters en sponsoren om het onderzoek te volgen, deze groep zal de vertegenwoordiging voor beide partijen zijn. De club heeft al toegegeven geheel open het onderzoek in te gaan en alle medewerking te verlenen die nodig is. 

 

Het onderzoek zal voornamelijk gericht zijn op aangegane contracten en de regulering van de interne mandaatregels. De oorzaak hiervan is onder andere de nieuwe richtlijnen rondom transparantie. FC Twente wil open zijn richting haar supporters en betrokkenen. Ook wil de club graag een bestuursvorm opzetten waarbij de club niet weer in soortgelijke problemen komt. 

 

De club hoopt dat de resultaten van het onderzoek nog kunnen worden meegenomen in het nieuwe beleidsplan dat 'FC Twente 2020' heet. Dit project ligt momenteel in handen van een door de club ingehuurde partij en de deadline voor het project ligt in 2016.

4 Reacties

4 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Sonja de Hond
  Sonja de Hond
  Sonja de Hond
  27 November 2015

  ik hoop dat het goed komt, maar ik heb er een hard hoofd in