Kans op licentie-inname FC Twente aanwezig

Kans op licentie-inname FC Twente aanwezig

  • Bron: NOS
  • Dinsdag 24 November 22:04
  • Tom
  • Bekeken: 2600
  • 0 Reacties

De gelekte contracten van FC Twente kunnen nog wel eens nare gevolgen gaan hebben voor de club. De KNVB is momenteel bezig met het bestuderen van de contracten, licentie-inname hangt momenteel als het zwaard van Damocles boven de club.

 

"Dat gepubliceerde contract lijkt af te wijken van wat wij kennen", zegt woordvoerder Hans van Kastel van de voetbalbond over de gelekte documenten die vandaag verschenen. "De licentiecommissie gaat nu checken of die additionele bepalingen in strijd zijn met de regels." Een aannemelijk gevolg van foutief beoordeelde contracten is het innemen van de licentie, wat na vorig jaar eindelijk weer een behouden zekerheid leek.  

 

Het gaat om contracten tussen FC Twente en de Doyen-investeringsgroep. Het zou gaan om een afspraak waarin FC Twente 5 miljoen zou krijgen voor de transferrechten van 7 spelers. Op verzoek van de KNVB zijn de contracten aangepast om de invloed van Doyen te verminderen. In de uitgelekte documenten zou weer sprake zijn van een te grote invloed. 

 

Het zou gaan om een aanpassing waardoor FC Twente vrijwel zeker akkoord moest gaan mocht er een goed bod op één van de spelers komen. Mochten ze dit niet doen dan zou er een groot bedrag aan Doyen betaald moeten worden. 

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.