FC Twente verliest kansloos uit bij Feyenoord: 5-0

FC Twente verliest kansloos uit bij Feyenoord: 5-0

 • Bron: TC Tubantia
 • Zondag 22 November 19:16
 • Michel
 • Bekeken: 2100
 • 1 Reacties

FC Twente heeft vanmiddag, na 3 nederlagen op rij, wederom verloren. Ditmaal was Feyenoord in Rotterdam met 5-0 te sterk voor de ploeg uit Enschede.

De tukkers, met Hakim Ziyech in de spits, keken al na 6 minuten tegen een 1-0 achterstand aan en hadden niets in te brengen in de uitverkochte Kuip. In de aangepaste tactiek was het de bedoeling dat Ziyech en Gutierrez zich voorin vrij konden bewegen, maar dit had nooit het gewenste resultaat. Felipe Gutierrez oogde wederom flets en Hakim Ziyech kon voorin in zijn eentje geen potten breken tegen een sterker Feyenoord. Ondanks dat de Rotterdamse club zich niet maximaal inspande leek de wedstrijd al na 26 minuten beslist. Simon Gustafson, ook de maker van het eerste doelpunt, kon vrij de 2-0 binnen tikken nadat Joel Drommel een schot van Michiel Kramer niet goed kon wegwerken. Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze mocht Twente aftrappen en binnen 40 seconden lag de bal alweer in het net. Michiel Kramer verschalkte Drommel met een rake kopbal, 3-0. Vijf minuten later was het wederom raak. Ditmaal mocht oud-Twente speler Karim El Ahmadi de 4-0 achter zijn naam zetten. De angst voor een zeer ruime nederlaag werd hiermee groter, maar ‘gelukkig’ bleef Twente een totale vernedering bespaard en scoorde alleen Bilal Basacikoglu nog voor de Rotterdammers. Hij bepaalde met zijn doelpunt de eindstand op 5-0.

Alsof de ruime nederlaag nog niet genoeg was kreeg Tim Hölscher ook nog eens een rode kaart na een ongelukkige sliding. Bijzonder aan deze kaart was, dat Hölscher nog geen minuut op het veld stond.

Ondanks de nederlaag staat Twente nog op de 15e plek, maar doordat Willem II op zaterdagavond al gelijkspeelde tegen PSV zijn de Tilburgers ze tot op 1 punt genaderd. Aanstaande zaterdag staat voor Twente een thuiswedstrijd op het programma. Notabene Willem II is dan de tegenstander. Met het oog op de daarop volgende wedstrijden, Excelsior uit en De Graafschap thuis, zijn 3 punten van essentieel belang om afstand te kunnen nemen van de onderste plaatsen.            

1 Reacties

1 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Stefan Zwijnenberg
  Stefan Zwijnenberg
  Stefan Zwijnenberg
  22 November 2015

  Wel graag een klein beetje inzet😢😢😢😢😢😢