Jeroen van der Lely geniet: "Dan zie je hoe snel het kan gaan"

Jeroen van der Lely geniet: "Dan zie je hoe snel het kan gaan"

  • Bron: Fox Sports
  • Vrijdag 20 November 17:23
  • Michel
  • Bekeken: 1852
  • 0 Reacties

In de zomer stopte hij nog met voetballen om zich volledig op zijn carrière buiten voetbal te kunnen richten. Twee weken later besloot hij zijn voetbalschoenen toch weer aan te trekken en nu is hij een vaste waarde in de selectie van FC Twente. Jeroen van der Lely is een jonge talentvolle verdediger met een bijzonder verhaal.

Na zijn besluit om te stoppen met voetballen belde hij met technisch directeur Ted van Leeuwen om toch door te willen gaan. “Veertien dagen na zijn besluit belde hij dat hij er op terug was gekomen. Een hoop mensen vinden dat raar of labiel, maar ik vond het helemaal niet labiel en van grote moed getuigen. Dat tekent hem. Daarom denk ik ook dat hij het met gemak gaat redden”, aldus van Leeuwen over de 19-jarige V/d Lely.

Zelf is de speler realistisch over de vele speeltijd die hij krijgt in het eerste elftal. “Het heeft natuurlijk ook te maken met de krappe selectie en met een blessure, waardoor ik eigenlijk de enige optie ben op die plek”, doelt de verdediger op de afwezige Robbert Schilder. “Dan zie je hoe snel het kan gaan”.

Hij beseft zich ook dat dit dé kans is om zich te laten zien en dat hij, ondanks zijn jonge leeftijd, moet presteren om zijn plek af te blijven dwingen. “Ik heb echt wel door dat het een unieke kans is. Als je op het veld staat dan maakt het niet uit hoeveel wedstrijden je hiervoor hebt gespeeld. Dan moet je zorgen dat je in die wedstrijden presteert”.

Ondanks de prestatiedruk geniet hij elke thuiswedstrijd van de Grolsch Veste. “Soms heb je zelf na een wedstrijd een slecht gevoel, maar dan blijft het publiek voor je klappen. Dat is wel mooi. Eigenlijk heb je er alleen maar steun aan. Ze zijn erg positief!”

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.