Joel Drommel: "Shit he, zaterdag sta ik hier gewoon, niet normaal"

Joel Drommel: "Shit he, zaterdag sta ik hier gewoon, niet normaal"

  • Bron: VI
  • Woensdag 18 November 19:12
  • Michel
  • Bekeken: 2902
  • 0 Reacties

Joël Drommel is één van de vele jongelingen in het huidige FC Twente. De nieuwe eerste doelman maakt een stormachtige ontwikkeling door en is blij met de kansen die hij krijgt. In gesprek met Voetbal International laat hij zijn licht schijnen over het elftal en zijn eigen situatie.

Sinds het vertrek van Schreuder is Joël Drommel eerste keus onder de lat van de club uit Enschede. Een vertrek dat hij zelf ook al wel zag aankomen. “Ik zat bij Oranje Onder-20 toen ik hoorde dat Alfred Schreuder ontslagen was”. “Eerlijk gezegd had ik al even het gevoel dat de trainer er uit zou vliegen. Tja, als je zóveel nederlagen lijdt, moet er iets gebeuren. Jammer, maar dat is voetbal! Het is zeker niet zo dat ik meteen al kans voor mezelf zag”, is hij openhartig.

“Ik kwam op donderdag terug bij Twente toen de trainer me aansprak. Of ik op z’n kamertje wilde komen, met ook Technisch Directeur Ted van Leeuwen en keeperstrainer Theo Snelders. Hij vroeg: ‘Denk je dat je klaar bent om er zaterdag te staan?’ Natuurlijk was ik dat, maar ik schrok me ook kapot”, vervolgt hij. “We trainden later die middag in het stadion en ik dacht: Shit he, zaterdag sta ik hier gewoon, niet normaal”, blikt hij terug op deze bewogen periode.

Kijkend naar de huidige situatie van de ploeg is Drommel eerlijk. “We staan er slecht voor. Door alle problemen bij de club krijgen de jonkies nu een kans. Allemaal goede gasten, maar het is achterin wel héél jong”. “We spelen met Hidde ter Avest, Jeroen van der Lely, Peet Bijen en ikzelf. Van de achterste vijf is alleen Bruno Uvini wat meer ervaren”, geeft hij toe.

Ondanks de jonge verdediging en de vele nieuwe gezichten beschikt de ploeg, op papier, echter nog steeds over een sterk middenveld. “Ik denk dat we meer gebruik moeten maken van ons middenveld, dat is écht goed”. Het is echter de vraag hoe dit middenveld er na de winterstop uit ziet. Vertrekt Ziyech? En wat gebeurd er met de uit vorm zijnde Gutierrez? De Jonge doelman is realistisch, maar ziet ook mogelijkheden, “Natuurlijk is er een kans dat Hakim Ziyech in de winterstop vertrekt, maar van dat geld kan de club misschien weer goede spelers halen”, besluit Drommel.

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.