FC Twente vrouwen verliezen in afgeladen Veste van Barcelona

FC Twente vrouwen verliezen in afgeladen Veste van Barcelona

 • Bron: FCTtoday.nl
 • Woensdag 11 November 20:53
 • Martijn
 • Bekeken: 3756
 • 8 Reacties

De FC Twente vrouwen zijn om 19:00 begonnen aan een historische avond voor het vrouwenvoetbal. In een afgeladen Grolsch Veste speelden de vrouwen tegen FC Barcelona. Ondanks het record aantal bezoekers van 15.637 wisten de FC Twente vrouwen niet te winnen van FC Barcelona. In de Grolsch Veste werd het 0-1 door een doelpunt van Garcia Perez. FCTtoday.nl was erbij en schreef het verslag.

 

De FC Twente vrouwen begonnen sterk aan de wedstrijd maar toch waren de eerste kansjes voor FC Barcelona, twee schoten van buiten de zestien leverden echter niks op. De FC Twente vrouwen gingen echter gewoon door met hun spel waardoor de eerste kans voor FC Twente meteen een goede was, na een individuele actie van Shanice van der Sanden kreeg ze de bal voor maar Renate Janssen glee uit. Daarna was het weer Shanice van der Sanden die weg was aan de rechterkant haar bal kwam voor maar Garcia van Barcelona trapte de bal weg tot corner.

 

Na 15 minuten spelen hadden de vrouwen een penalty moeten krijgen voor een duidelijke handsbal in de zestien maar scheidsrechter Pernilla Larsson zag er niks in. Na verder enkele mogelijkheden te hebben gecreëerd gebeurde er in de eerste helft niet veel spectaculairs. De 0-0 ruststand was dan ook een logisch vervolg.

 

In de tweede helft lieten de FC Twente vrouwen tien zeer goede minuten zien. De dames creëerden verschillende kansen maar dat resulteerde niet in een doelpunt. Keepster Laura Rafels Parellada lag telkeen goed in de weg waardoor kansen van Shanice van de Sanden en Renate Janssen werden gekeerd.

 

Ondanks het betere spel van de FC Twente vrouwen was het Barcelona dat op voorsprong kwam door een doelpunt van Garcia Perez. Na een mooie aanval en een goede een-twee schoot Perez de bal aan de binnenkant van de paal binnen.

 

10 minuten voor tijd gingen de FC Twente vrouwen dan ook hard op zoek naar de gelijkmaker maar kansjes van Maayke Heuver en  Ellen Jansen hadden niet het gewenste resultaat. FC Twente wist de laatste minuten van de wedstrijd niet echt gevaarlijk meer te worden. In de 3 minuten blessuretijd werd het nog even spannend want de vrouwen van Barcelona kwamen enkele keren er gevaarlijk uit in de counter. Maar de FC Twente vrouwen wisten de nederlaag te beperken tot één doelpunt.0-1 Garcia (76)

FC Twente: Ubachs; Roetgering, Van der Gragt, Kerkdijk, Erman (Renfurm/58); Munsterman, Roord, Heuver; Van de Sanden, E. Jansen, R. Jansen.

FC Barcelona: Rafols; Torrejon, Bergara, Ruth, Landa; Dieguez, Unzue (Gemma/70), Melanie (Guijarro/70); Garcia (Latorre/85), Hermoso, Alexia.

8 Reacties

8 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Michel ter Denge
  Michel ter Denge
  Michel ter Denge
  11 November 2015

  nou afgeladen?! 15600 en een beetje, erg veel voor vrouwenvoetbal , maar halfvol stadion noem ik niet afgeladen

 • Rene Weerkamp
  Rene Weerkamp
  Rene Weerkamp
  11 November 2015

  nog niks verloren volgende week 0-2

 • Daniël Daantje Daan
  Daniël Daantje Daan
  Daniël Daantje Daan
  11 November 2015

  Roy niet zo terleur gesteld op de foto komt wa goed uit word het 0-1

 • Agnes Marsman
  Agnes Marsman
  Agnes Marsman
  11 November 2015

  Heel jammer Had meer in gezeten Incl. penalty!!!

 • Heribert Smellink
  Heribert Smellink
  Heribert Smellink
  11 November 2015

  Ook in het vrouwenvoetbal hebben de grote clubs de arbitrage op hun hand

 • Gea Jaspers
  Gea Jaspers
  Gea Jaspers
  11 November 2015

  Jammer. Waren niet echt slechter dan Barcelona.

 • Tjitske Veenstra
  Tjitske Veenstra
  Tjitske Veenstra
  11 November 2015

  Jammer maar je best doen in Barcelona dan kan het nog