Oud-verdediger: "FC Twente is te snel omhoog geklommen"

Oud-verdediger: "FC Twente is te snel omhoog geklommen"

 • Bron: Huis aan Huis
 • Vrijdag 06 November 11:34
 • Admin
 • Bekeken: 2792
 • 2 Reacties

De financiële en structurele problemen kwamen voor de meeste Twentefans als een verassing naar buiten vorig jaar. Maar oud-speler Clemens Zwijnenburg zag de huidige situatie al aankomen toen FC Twente net naast het kampioenschap greep in 2011.

 

"Naar mijn mening zijn ze te snel omhoog geklommen, in de waan dat ze een topclub waren. Maar een topclub worden duurt meerdere jaren. Ik denk dat het wel goed is dat ze een stapje terug doen. Het ging te snel", vertelt hij tegenover Huis aan huis.

 

Door de huidige situatie krijgen spelers als Peet Bijen, Jeroen van der Lely en Hidde ter Avest sneller een kan. Zwijnenburg kan dit dan ook beter waarderen. "Daar heb ik meer feeling bij dan al die namen die Steve McClaren altijd kocht”, aldus de oud verdediger.

2 Reacties

2 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Inge Brunnekreef
  Inge Brunnekreef
  Inge Brunnekreef
  07 November 2015

  Dat ben ik niet eens met deze goede man. De prestaties waren goed omdat er een goed team stond maar in dit geval heeft het toenmalige bestuur enorm gefaald.

 • Arno Turksma
  Arno Turksma
  Arno Turksma
  06 November 2015

  Misschien wel! Het is alleen zo dat er een paar bestuursleden waren die verblind waren door de successen en blijkbaar door de bomen het bos niet meer zagen en echt belachelijke besluiten hebben genomen. Als ze maar een beetje de rem er op hadden gezet dan waren we nu niet de schlemiel van het Nederlandse voetbal maar gewoon een ploeg die elk seizoen bij de eerste 5 zou eindigen!