Luc Castaignos over zijn vertrek: "Ik wist dat de financiele problemen groot waren"

Luc Castaignos over zijn vertrek: "Ik wist dat de financiele problemen groot waren"

  • Bron: ELF voetbal
  • Woensdag 04 November 19:57
  • Michel
  • Bekeken: 4194
  • 0 Reacties

In de zomerse transferperiode vertrok Luc Castaignos naar Eintracht Frankfurt. De ‘nummer 9’, die 3 seizoenen voor FC Twente speelde, blikt in gesprek met ELF Voetbal Magazine terug op de afgelopen jaren en zijn huidige situatie bij de club uit de Bundesliga.


In zijn tijd bij Twente is Castaignos altijd één van de meest besproken spelers van de selectie geweest. Het missen van veel opgelegde kansen, zijn houding en blik op het veld en zijn gedrag buiten de lijnen, overal was wel kritiek op. Dit tot ergernis van de spits zelf. Op een gegeven moment was voor hem de maat vol. Na zijn goal tegen Vitesse legde hij alle critici het zwijgen op en weigerde hij na afloop van het duel te pers te woord te staan. “Dat was niet goed van mij”, erkent hij en hij voegt er aan toe: “Tot dat moment stond ik journalisten altijd te woord. Daarna ook, maar op dat moment niet. Dat wordt dan weer zo breed uitgemeten. Iedereen had toen een mening over mij, maar ik voelde wel de steun van mensen binnen FC Twente. Daarom kijk ik met een goed gevoel terug op mijn periode bij FC Twente. Ook ondanks de kritiek van buitenaf. Ik heb een leuke tijd gehad met mijn teamgenoten en alle mensen binnen de club”.


Sinds zijn vertrek naar Duitsland zwelt de kritiek, na een goed en rustig begin, weer aan. “Mijn start bij Eintracht was heel goed met vier goals. De wedstrijden daarna ging het iets minder. Dan komt er ook kritiek, logisch. Ook van Duitse journalisten, maar zij richten zich dan wel meer op de kansen die je mist en niet op de manier waarop je je kleedt, zaken uit je privéleven of dat ik in een Porsche naar huis rijd. Misschien dat de Duitse boulevardpers dat hier wel doet, maar daarmee heb ik niet veel te maken gehad.”


Vervolgens laat de oud spits weten de wedstrijden van FC Twente nog wel te volgen. “Wat er bij FC Twente is gebeurt is niet leuk. Ik wist dat de financiële problemen groot waren. Mede daarom ging ik ook weg, maar dat het zo ver zou komen had ik niet gedacht. Hopelijk komen ze met de vele jonge jongens uiteindelijk bovendrijven”, sluit de aanvaller af.   

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.