"De defensie is zo jong, dat ik het lastig vind om die linie kritisch te beoordelen"

"De defensie is zo jong, dat ik het lastig vind om die linie kritisch te beoordelen"

 • Bron: twentesport.com
 • Maandag 02 November 20:45
 • Michel
 • Bekeken: 2918
 • 6 Reacties

Fox Sports commentator Ron de Rijk zat gistermiddag als analist voor twentesport.com in de Galgenwaard en realiseerde zich dat de moeizame seizoensstart van FC Twente een logisch vervolg is van een groot verval van de kwaliteit in de selectie.

 

De Rijk ziet alleen ten opzichte van vorig jaar al een wereld van verschil in de ploeg. "Voorafgaand aan het duel FC Utrecht - FC Twente bekeek ik de opstelling van de editie van een jaar ervoor. Als je dan ziet wat er allemaal is veranderd bij de Tukkers, dan is het ook niet zo gek dat de ploeg een lastig begin van de competitie heeft". Zo schijnt hij zijn licht over de defensie van de Tukkers: "De defensie van de Enschedeërs is zo jong, dat ik het lastig vind om die linie kritisch te beoordelen. op Uvini na zijn ze allemaal 18 of 19 jaar. Dan kun je verwachten dat er af en toe wat misgaat, zoals de goalie die bij de 2-1 de fout in ging".

 

Volgens de Rijk was de nederlaag onder andere ook te wijten aan een aantal spelers dat hun niveau niet haalden. "Hakim Ziyech was gisteren niet eens heel sterk. Hij heeft betere wedstrijden gespeeld dit seizoen, maar toch liet hij zien dat hij verschrikkelijk goed kan voetballen", oordeelt de analyticus. "Hij legde bal een keer fantastisch op het hoofd van Jari Oosterwijk en dat hoort normaal gesproken gewoon een treffer te zijn. Aangezien er bij Utrecht ook niemand uitblonk, vond ik hem alsnog de beste man van het veld", besluit hij.

6 Reacties

6 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Gerrit Nieuwenhuis
  Gerrit Nieuwenhuis
  Gerrit Nieuwenhuis
  03 November 2015

  Dit elftal moet leren van de fouten die ze maken,en als hun er 1 of 2 winnen achter elkaar komt het zelf vertrouwen ook in de ploeg. Maar we steunen hun in deze missie en zie hun echt wel hoger eindigen dan waar ze nu staan!!!

 • Ton Wolf
  Ton Wolf
  Ton Wolf
  02 November 2015

  Niet zeiken over Jong, want ze verdienen ook geen jeugloon.

 • Annemarie Pot
  Annemarie Pot
  Annemarie Pot
  02 November 2015

  Met ons allen achter onze club blijven staan en maar zien waar we eindigen