FC Twente trekt zwaarbevochten zege over de streep

FC Twente trekt zwaarbevochten zege over de streep

  • Bron: Voetbalzone
  • Maandag 19 Oktober 10:59
  • Admin
  • Bekeken: 1524
  • 0 Reacties

FC Twente herstelt zich langzaam maar zeker van de desastreuze seizoensstart. Na een overwinning op Roda JC in het vorige thuisduel, wonnen de Tukkers zondagmiddag met minimaal verschil van ‘favoriete tegenstander’ NEC ( nu 45 zeges). Peet Bijen nam halverwege de tweede helft het enige doelpunt van de tot dan toe saaie wedstrijd voor zijn rekening. Het duel ontbrandde daarna alsnog, maar gescoord werd er verder niet meer.

 

Voor fans die vanwege het vroege aanvangstijdstip nog niet volledig uitgeslapen waren, bood de eerste helft van de ontmoeting tussen FC Twente en NEC volop gelegenheid om daar wat aan te doen. Beide teams maakten er een vervelend schouwspel van, waarin de hoogtepunten ver te zoeken waren. De thuisploeg opende nog wel aardig en kreeg via Chinedu Ede een redelijk kans, maar de Duitser bleek ook nog niet helemaal scherp en verkwanselde de mogelijkheid.

 

Daarna was het zoeken naar leuke momenten. Voorzichtigheid stond voorop en beide teams grossierden daarbij ook nog eens in dom balverlies. Tempo kwam er daardoor nooit in en verder dan een paar schoten van afstand kwam zowel de thuisploeg als het bezoekende team niet. In de slotfase van de eerste helft ging er heel even een vlaag van opwinding voor de Grolsch Veste na een goede actie van Felipe Gutiérrez, die teruglegde op de inlopende Hakim Ziyech. De kersverse international van Marokko schoot echter op een tegenstander.

 

Het tweede bedrijf leek van hetzelfde laken een pak te gaan worden. Het was de eerste twintig minuten na de onderbreking opnieuw weinig verheffend, maar een ingreep van René Hake bracht daar verandering in. De coach van de thuisploeg bracht Thomas Agyepong binnen de lijnen voor de tegenvallende Michael Olaitan en dat betaalde zich meteen uit. Bij zijn eerste balcontact had de nieuwkomer meteen de 1-0 op zijn schoen, maar Benjamin Kirsten redde knap. Uit de daaropvolgende hoekschop schiet Bijen alsnog raak.

 

Het bleek het zetje dat de wedstrijd nodig had. NEC kroop na de achterstand uit zijn schulp en zocht in de jacht op de 1-1 volop de aanval. Twente liet het gebeuren en leek de voorsprong moeiteloos vast te houden, maar invaller Mohamed Rayhi joeg iedereen en alles in Enschede de stuipen op het lijf. Met een geplaatst schot buiten bereik van Joël Drommel dacht hij te gaan scoren, maar zijn inzet spatte uiteen op de verre paal. Ook de spannende slotminuten die volgden leverden geen treffer meer op, al was Navarone Foor daar met een krachtig schot nog wel dicht bij. Drommel stelde de zege met een mooie redding veilig.

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.