Bert van Oostveen had waarschijnlijk hetzelfde gedaan: "Ik had me ook niet ingeschreven"

Bert van Oostveen had waarschijnlijk hetzelfde gedaan: "Ik had me ook niet ingeschreven"

 • Bron: Voetbal International
 • Woensdag 30 September 16:20
 • Admin
 • Bekeken: 3208
 • 2 Reacties

FC Twente plaatste zich vorig jaar niet rechtstreeks voor Europees voetbal maar mocht door de Fair Play toch aantreden in de Europa League. De Tukkers besloten echter om dit niet te doen, waardoor de nummer twee Go Ahead Eagles toetrad in de Europa League.

 

De supporters begrepen niks van dit besluit maar KNVB-directeur Bert van Oostveen had waarschijnlijk hetzelfde gedaan vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Als ik directeur van FC Twente was geweest had ik me ook niet ingeschreven voor de Europa League. Kijk naar de algehele financiële malaise waar men in zat. Ik heb daar vaak met Gerald van den Belt (directeur, FC Twente, red.) over gesproken. Ik heb niet de makkelijkste positie, maar ik benijd Gerald ook niet”, aldus de directeur van de KNVB.

 

De Tukkers kozen om niet Europa in te gaan, voor het Nederlandse voetbal minder, maar hij snapt de keus. “Natuurlijk is het niet goed voor het Nederlandse voetbal. Alleen vanuit FC Twente begrijp ik de keuze wel. Want de tweede vraag is of ze überhaupt wel Europees voetbal hadden gespeeld. Ik kan die vraag niet beantwoorden, maar dat zou zomaar kunnen”, besluit hij in gesprek met VI.

2 Reacties

2 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • TuurenShulle Kel
  TuurenShulle Kel
  TuurenShulle Kel
  30 September 2015

  Bert van Oostveen kan beter niet te veel zeggen.