FC Twente weet weer niet te winnen en ligt uit de beker

FC Twente weet weer niet te winnen en ligt uit de beker

 • Bron: Voetbalzone
 • Woensdag 23 September 20:23
 • Admin
 • Bekeken: 2622
 • 4 Reacties

FC Groningen is door naar de derde ronde van het bekertoernooi. De bekerhouder rekende in de tweede ronde af met FC Twente, dat in 2011 nog de winnaar was van de KNVB Beker. In de eerste helft leek niets erop dat FC Groningen door zou bekeren, want het team van trainer Erwin van de Looi maakte tot onvrede van het publiek een bijzonder makke indruk. Na rust tapte de Trots van het Noorden uit een ander vaatje: 2-1.

 

Als regerend bekerwinnaar weten de fans van FC Groningen hoe mooi het is om de KNVB Beker te winnen, maar het leek woensdag in de eerste helft of de spelers zich niet bewust waren van dat feit. Tegen FC Twente deed de ploeg van trainer Van de Looi in de eerste helft eigenlijk maar wat. De dreiging die er was, ging uit van de bezoekers. FC Twente, met de veelbesproken Hakim Ziyech (hij verkoos Marokko boven Oranje) gewoon in de basis, kreeg de grootste kansen in de eerste 45 minuten.

 

Jerson Cabral zette FC Groningen-keeper Sergio Padt aan het werk en ook Michael Olaitan probeerde het, alvorens de score werd geopend door Hidde ter Avest. Het talent combineerde op rechts en schoot binnen via Etiënne Reijnen, die de bal van richting veranderde. Van de Looi wist dat er iets moest gebeuren en hij gaf toe aan de roep van het publiek, door Simon Tibbling en Bryan Linssen in te brengen. De tweede tekende zeven minuten na zijn invalbeurt voor de 1-1, door een fraaie voorzet van Hans Hateboer doeltreffend af te ronden met zijn hoofd.

 

Dat het overigens de 1-1 was mocht een klein wonder genoemd worden, want even daarvoor verprutste FC Twente een gigantische kans op de 0-2. Jari Oosterwijk trof van dichtbij de paal en Felipe Gutiérrez schoot in de rebound over. FC Groningen had door de gelijkmaker vleugel gekregen en kwam niet veel later ook op 2-1 en weer werd het doelpunt gemaakt met het hoofd. Hedwiges Maduro, de dirigent op het middenveld, kopte de bal bij een wegdraaiende vrije trap over keeper Joël Drommel.

 

Na dat doelpunt kregen beide partijen kansen op een doelpunt. Oosterwijk stuitte op Padt, Linssen en Albert Rusnák stuitten op Drommel, Mimoun Mahi zag een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel en in de absolute slotfase kopte Gutiérrez nog in het zijnet.

4 Reacties

4 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Roy Siemerink
  Roy Siemerink
  Roy Siemerink
  23 September 2015

  Sinds Schreudertje weg is en de club 2 miljoen armer gaan de prestaties gelukkig met sprongen vooruit .....

 • Bas Lentferink
  Bas Lentferink
  Bas Lentferink
  23 September 2015

  Jammer! Even een paar jaar weer opbouwen! Zorgen voor een goede sfeer!