Talent van Nkufo Academy maakt indruk: "Hij maakt echt indruk"

Talent van Nkufo Academy maakt indruk: "Hij maakt echt indruk"

 • Bron: Voetbal International
 • Woensdag 16 September 11:21
 • Admin
 • Bekeken: 4086
 • 2 Reacties

FC Twente gaat mogelijk in zee met testspeler Olivier Kingue. De verdediger is op proef bij de FC Twente en maakt indruk waardoor hij mag aansluiten bij de eerste selectie. De 19-jarige Kameroener is afkomstig van de Blaise Nkufo Academy, de academie van oud-FC Twente icoon.

 

De verdediger was ook op proef in Frankrijk, waar Nantes hem testte. De Franse club heeft echter al genoeg verdedigers waardoor hij bij FC Twente terecht is gekomen. Ted van Leeuwen is ook onder de indruk en gaf tekst en uitleg over de speler. “Bij een testspeler ben je in het gunstigste geval al tevreden als hij niet in de weg loopt, maar deze jongen maakt echt een goede indruk”, vertelt de technisch directeur tegenover Voetbal International.

 

“Kingue is 1 meter 88 lang, heeft een goede fysiek en is een Nederlandse verdediger. Opbouwend is hij goed, dat heeft Blaise er wel ingeslepen. Deze week gaan we kijken hoe hij zich verdedigend manifesteert”, aldus de bestuurder tegenover het blad. Nu Georgis Katsikas is geblesseerd, is een extra optie achterin geen overbodige luxe.

 

FC Twente gaat nu kijken naar de mogelijkheden. “We zijn de exacte status van Kingue aan het uitzoeken, maar we vinden hem hoe dan ook een interessante speler. Óf voor nu, óf per 1 januari”, besluit hij in gesprek met VI.

 

2 Reacties

2 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Alex Mönnink
  Alex Mönnink
  Alex Mönnink
  16 September 2015

  Niet zo moeilijk om een Schilder te overtreffen ja, dus dat hij indruk maakt wil zeggen dat hij in ieder geval WEL wat kan. (y) :P

 • Arno Turksma
  Arno Turksma
  Arno Turksma
  16 September 2015

  Blaise weet wel wat talent is!