"Met Alfred Schreuder heeft Twente een van zijn voornaamste redders ontslagen"

"Met Alfred Schreuder heeft Twente een van zijn voornaamste redders ontslagen"

 • Bron: Voetbal International
 • Woensdag 02 September 14:46
 • Admin
 • Bekeken: 4786
 • 16 Reacties

Het leek een kwestie van tijd voordat Alfred Schreuder werd ontslagen. De trainer van FC Twente die maandag op gesprek moest komen om zijn ontslag aan te horen nam gisteren afscheid van de selectie. Peter Wekking snapt niks van de beslissing, Schreuder te ontslaan.

 

"Voetbal in Enschede is politiewerk geworden en dan kan van een objectieve beoordeling van een trainer nauwelijks nog sprake zijn. Bovendien is de slechtste seizoenstart van FC Twente sinds 2002 gerealiseerd met een wankelmoedige selectie die een rechtstreeks resultaat is van het economische wanbeleid van de voorbije jaren. De spelersgroep waarmee Schreuder het negatieve sentiment moest bestrijden, is samengesteld volgens financiële beperkingen in plaats van sportieve uitgangspunten", aldus Peter Wekking in de nieuwe VI.

 

"Voor de nieuwelingen Bruno Uvini, Georgios Katsikas, Michael Olaitan en Chinedu Ede betaalde de club nul euro aan transfervergoedingen en dan is één ding zeker: je haalt niet direct topkwaliteit in huis. Daartegenover stond het vertrek van vijftien spelers, onder wie de al genoemde Mokhtar. Ze leverden de noodlijdende club tien miljoen euro aan transfersommen en vijf miljoen aan besparing op het spelersbudget op."

 

"Afgelopen weekeinde moest Schreuder toezien hoe ook nog een transfer van Jesús Corona naar FC Porto in de steigers werd gezet, zodat Twente is verlost van diens jaarsalaris van één miljoen euro. Zoals de trainer een jaar geleden ook al moest accepteren dat zijn sterspelers Dusan Tadic en Quincy Promes werden verkocht voor samen 25 miljoen.."

 

"Het betreft allemaal spelers die onder Schreuder beter en in elk geval waardevoller zijn geworden. Hun ontwikkeling leverde FC Twente in twee jaar tijd alleen aan transfersommen al veertig miljoen op en dat is een andere optelsom dan één punt uit vier wedstrijden. Met Alfred Schreuder heeft FC Twente zondag vooral een van zijn voornaamste redders ontslagen," besluit de clubwachter in het nieuwe magazine van Voetbal International

16 Reacties

16 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Charlotte Gieskes
  Charlotte Gieskes
  Charlotte Gieskes
  02 September 2015

  Ooöö schelden als kleine kinderen. Als twente had gewonnen hadden jullie gezegd goeie trainer!!!. Deze trainer moet ze wat bij brengen niet gelukt pech!! Maar er staan ook nog 11 spelers in het veld.die zouden weten wat ze moeten doen. Tis gebeurd. Twente staat slecht. Maar seizoen is nog niet afgelopen?? Ga niet als een stelletje Kids schelden wat leren wij onze kinderen??? Normen en waarden.maar begin bij jezelf. Schreuder is weg.wat jullie wouden. Ga nu dan met volle moed en grote blijdschap achter je cluppie staan. Dat schelden heeft toch geen zin meer. En waarom op elkaar. Jullie heren kennen elkaar mss niet eens zo heeft ieder zijn eigen mening!!@

 • Poter
  Poter
  Poter
  02 September 2015

  Wat een onbenul die Peter Wekking en dat mag zich redacteur noemen. Als hij een beetje had opgelet had hij gezien dat Schreuder het meest verschrikkelijke en saaie voetbal nastreeft. Ook goede spelers werden in Enschede alleen maar minder onder Schreuder dan bij hun vorige club. Dat is een geheel nieuw fenomeen in Enschede waar onbekende talenten altijd doorbraken. Peter als je niets zinnigs te zeggen hebt hou je dan stil. Met deze westelijke prietpraat verlaag je je alleen maar.

 • Marc Muijtstege
  Marc Muijtstege
  Marc Muijtstege
  02 September 2015

  Peter Wekking....die nemen we nu niet meer serieus als we dat al deden.

 • Jasper Brouwer
  Jasper Brouwer
  Jasper Brouwer
  02 September 2015

  Ebecilio, lachman, bilal, kusk, castanios, zijn ook allemaal beter geworden onder schreuder 😑

 • Frank Bonhke
  Frank Bonhke
  Frank Bonhke
  02 September 2015

  Hij is weg..Ajuus en weer vooruit kijken. 020 zal waarschijnlijk de eerste overwinning worden en is iedereen Alfred vergeten en vanaf dan omhoog kijken. cote

 • Herman Masselink
  Herman Masselink
  Herman Masselink
  02 September 2015

  Ik heb liever dat ze als collectief wedstrijden gaan winnen

 • Pieter Poppinghaus
  Pieter Poppinghaus
  Pieter Poppinghaus
  02 September 2015

  Vergeet niet dat ebicilio geslachtofferd is door hem dus kapitaal vernietiging! Had hem er graag bij gehouden! Maar bedankt alfred je bent de redder van twente geweest homo

 • Marc Jöersen
  Marc Jöersen
  Marc Jöersen
  02 September 2015

  Iedereen had deze spelers opgesteld

 • Monique Vos
  Monique Vos
  Monique Vos
  02 September 2015

  Als het niet goed gaat heeft de trainer het altijd gedaan. Volgens mij gaat het om een team!!!

 • Tim Paalhaar
  Tim Paalhaar
  Tim Paalhaar
  02 September 2015

  Wekking, snapt er idd de ballen van. "Een van zijn belangrijkste redders", ga toch fietsen man.🙈

 • Ruud Sander
  Ruud Sander
  Ruud Sander
  02 September 2015

  Wekking snapt er inderdaad niks van

 • Tom Regts
  Tom Regts
  Tom Regts
  02 September 2015

  Zonder Schreuder waren Promes en Tadic nu nog onbekende spelers. En natuurlijk is Mokhtar ook veel beter geworden onder Schreuder. Helaas groeiden zijn concurrenten ook super snel en moest hij toch op de bank plaatsnemen. Schreuder heeft het hele elftal beter gemaakt eigenlijk. Hebben we nog plaats voor een nieuw standbeeld?

 • Ronald Koldemeule
  Ronald Koldemeule
  Ronald Koldemeule
  02 September 2015

  Wat een gezeur ben blij dat hij weg is 👍😄

 • Paul Paul
  Paul Paul
  Paul Paul
  02 September 2015

  Wekking rot op te zeuren!!!

 • Dirk Blenke
  Dirk Blenke
  Dirk Blenke
  02 September 2015

  Eerder onze grootste valkuil