Matchday: FC Twente - ADO Den Haag

Matchday: FC Twente - ADO Den Haag

  • Bron:
  • Zaterdag 15 Augustus 00:53
  • Job
  • Bekeken: 5798
  • 0 Reacties

Eindelijk is het zo ver! De eerste thuiswedstrijd van het seizoen staat vandaag op het programma: FC Twente treft om kwart voor 8 ADO Den Haag in de eigen Grolsch Veste.

 

Historie:


ADO Den Haag eindigde vorig seizoen op een dertiende plaats en wist zich zodoende ruimschoots te handhaven voor de Eredivisie. Vorig jaar wisten de Hagenezen te stunten in Enschede, eveneens als in het seizoen ervoor. Beide keren gingen de groen-gelen met een gelijkspel terug in de bus. De laatste thuisoverwinning op ADO dateert dan ook van 1 december 2012. Destijds werd met 2-0  gewonnen door doelpunten van Dusan Tadic en Dmitri Bulykin. 

 

Intotaal stond FC Twente - ADO Den Haag 24 keer op het programma, 16 keer wist FC Twente de drie punten in Enschede te houden. Slechts vier keer namen de Hagenezen de punten mee. De overige viermaal (waarvaan de 2 laatste keer) was er een puntendeling. 

 

Selectie:


Bij FC Twente is het nog steeds een beetje puzzelen. Alfred Schreuder heeft vanavond voor het eerst de beschikking over nieuwe spits Michael Olaitan en ook Jesus Corona kan meer minuten maken dan afgelopen woensdag (Groningen 2-2, red.). Al lijkt een basisplaats nog te vroeg voor de Mexicaans international.

 

Ook Renato Tapia lijkt optijd hersteld te zijn. Kans is dan ook aanwezig dat Eghan uit de basiself verdwijnt voor Olaitan en mocht Tapia toch niet tijdig fit zijn er weer een beroep gedaan wordt op Kyle Ebecilio.


Verwachte opstelling FC Twente: Marsman; Schilder, Katsikas, Uvini, Ter Avest; Gutierrez, Tapia, Van der Heyden, Mokotjo; Ziyech, Olaitan. 

 

Verwachte opstelling ADO Den Haag: Hansen; Meijers, Wormgoor, Zuiverloon, Malone; Bakker, Kristensen, Alberg; Duplan, Havenaar, Schaken. 

 

 

Feiten:


FC Twente heeft een selectie van gemiddeld 21,1 5 jaar, de selectie van ADO heeft daar gemiddeld 24,1 jaar tegenoverstaan.

 

Bij ADO Den Haag staat 1 niet EU-speler onder contract. Bij FC Twente zijn dit er liefst 10. 

 

Bij FC Twente staan 13 buitenlanders onder contract. ADO Den Haag heeft er 10 op de loonlijst staan.

 

De oudste speler van de Hagenezen is Ruben Schaken, 33 jaar. De oudste speler van FC Twente is Robert Schilder, 4 jaar jonger.

 

FC Twente scoorde thuis al 48 keer tegen ADO Den Haag. De Groen-gelen scoorden pas 23 maal tegen de Tukkers.

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.