Ziyech: 'Het vormt je als mens en als voetballer'

Ziyech: 'Het vormt je als mens en als voetballer'

  • Bron: Voetbal International
  • Vrijdag 14 Augustus 12:46
  • Tom
  • Bekeken: 2084
  • 0 Reacties

Dat Hakim Ziyech de nieuwe aanvoerder is van FC Twente was voor weinig mensen een verrassing, ook de speler zelf was niet verrast. In een interview met Voetbal International verwoord de Drontenaar zijn gedachtes.


De Middenvelder dat mensen anders naar hem zijn gaan kijken. "Ja. Ik merk wel dat mijn status veranderd is en dat er een grote verantwoordelijkheid op mijn schouders rust. De mensen letten wat meer op me, zeker nu ik aanvoerder ben. Als ik vorig seizoen een slechte wedstrijd speelde, werd dat nog geaccepteerd onder het mom van:Oké, hij is net nieuw hier, hij is nog jong. Maar dat is er niet meer bij. De tijd van mogen is geweest, het is moeten geworden."


Dat hij de aanvoerdersband kreeg lag in de lijn van verwachting, zo vindt ook Ziyech zelf: 'Het heeft met voetbalkwaliteit te maken, denk ik. En ook met mijn positie, centraal op het veld. Trainer Alfred Schreuder kwam bij me met de mededeling dat hij me de aanvoerdersband wilde geven. We hebben uitgebreid erover gesproken en uiteindelijk vond ik het zelf ook een goed idee om een extra drukmiddel te creëren, waardoor ik mezelf meer moet pushen. Voor mij is dit een goed leerproces. Het besef dat je het elke week moet laten zien, met die druk leren omgaan; dat vormt je als mens en als voetballer.'


Ziyech heeft al laten weten volgend seizoen graag naar het buitenland te vertrekken, het dragen van de aanvoerdersband zal hem daar zeker bij helpen, maar ook het spel dat de speler tot dusver bij FC Twente heeft getoond zal hem daar zeker bij helpen. 

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.