Basisteam FC Twente bijna compleet

Basisteam FC Twente bijna compleet

 • Bron: Tubantia
 • Donderdag 30 Juli 17:15
 • Tom
 • Bekeken: 4354
 • 11 Reacties

Volgende week zondag is het zo ver, de seizoensstart van het eredivisiejaar 2015/2016. Voor FC Twente betekent dat een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Trainer Alfred Schreuder heeft zijn team al bijna compleet.


Aanstaande zondag rest er eerst nog de oefenwedstrijd tegen Schalke 04, de Duitse zusterclub. "Dan zal het basisteam er voor 90 procent staan”, verklapt Schreuder in De Tubantia. 


De aanval zal nog velen verbazen. De club heeft nog geen nieuwe spits aangetrokken en Jesus Corona is nog op vakantie. Eghan krijgt hierdoor zijn kans als spits. Cabral zal waarschijnlijk een basispositite krijgen. Schreuder verklaart:  „Cabral oogt veel frisser dan voorheen. Jerson overtuigt ons, hij is een van de gevaarlijkste mensen voorin.” Mohktar daarentegen blijkt het minder te doen. Hierdoor zal het spitsentrio waarschijnlijk aangevuld worden met Tim Hölscher. Jari Oosterwijk is momenteel nog geen deel van de groep aanvallers.


Op het middenveld heeft de trainer veel keuze; Hakim Ziyech, Renato Tapia, Kamohelo Mokotjo, Jelle van der Heyden, Kyle Ebecilio en Felipe Gutiérrez. Door het grote aanbod van middenvelders is de uiteindelijke keuze nog onduidelijk, alleen Ziyech en Gutiérrez lijken zeker van een basisplaats. 


Voor achterin staan Robbert Schilder en Hidde ter Avest als zekerheden in de opstelling. De nieuw aangetrokken griek Katsikas lijkt deel uit te maken van de basis elf. Daardoor blijven over Joachim Andersen en Peet Bijen die samen om een plaats moeten vechten. Ook Renato Tapia wordt genoemd als mogelijke opvolger. Uvini is nog niet fit. 


Op goal staat Marsman. Twente heeft aangegeven Fernandez te willen laten gaan en Sonny Stevens is nog altijd geblesseerd. 


11 Reacties

11 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Lodewijk Jonker
  Lodewijk Jonker
  Lodewijk Jonker
  30 July 2015

  Wát is dat van in ploeg hét g elftal van de boys

 • Harold Stuiver
  Harold Stuiver
  Harold Stuiver
  30 July 2015

  Maakt t wat uit wat wij vinden? Alfred oogklep bepaald

 • Judith Dokter
  Judith Dokter
  Judith Dokter
  30 July 2015

  Ziyech corona gutierrez tapia ter avest katsikas

 • Jorn Hannink
  Jorn Hannink
  Jorn Hannink
  30 July 2015

  Keeper maakt niet uit acterin Joachim Andersen Robert schildert hidde ter avest katsikas middenveld ziyech tapia gutierrez aanval corona cabral moktar

 • Henk Olde Riekerink
  Henk Olde Riekerink
  Henk Olde Riekerink
  30 July 2015

  Ziyech, Da Cruz, Guttierez, Tapia, Corona, ter Avest, Andersen.