FC Twente baalt van fans: "We hebben het te respecteren"

FC Twente baalt van fans: "We hebben het te respecteren"

 • Bron: TC Tubantia
 • Dinsdag 28 Juli 11:29
 • Admin
 • Bekeken: 6196
 • 12 Reacties

De laatste weken is het aardig rustig in Enschede. De Tukkers deden goede zaken op de transfermarkt qua uitgaande transfers en ook op bestuursniveau is de rust terug gekeerd. Echter is dit nog te weinig in de ogen van de Twentefans. Een gedeelte van de fans blijft zich ergeren aan de keuzes die club maakt.

 

Afgelopen zondag was dit dan ook goed te merken. Een groot deel van de fanatieke supporters bleef weg bij de open dag van FC Twente. Financieel Directeur Gerald van den Belt sprak daar met TC Tubantia over.

 

"We hebben het te respecteren. Misschien moeten we op zoek naar een model waarin supporters altijd een vinger aan de pols kunnen houden en zich comfortabel voelen bij het financiële reilen en zeilen van de club", is een opvallende opmerking van de bestuurder.

 

"Onze cijfers zijn openbaar, dat is altijd zo geweest, maar pas toen we punten in mindering kregen, sloeg het hier in", vervolgt Van den Belt in gesprek met TC/Tubantia. "Terwijl in oktober ook al was aangegeven dat de financiële situatie slecht was, alleen werd destijds een veel te optimistische voorstelling gegeven van de toekomst. We willen transparant zijn, laten weten hoe we ervoor staan, ook als er geen grote consequenties als puntenmindering aan hangen."

12 Reacties

12 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Carl-Jan Harbers
  Carl-Jan Harbers
  Carl-Jan Harbers
  28 July 2015

  Dus als de club dat vind moet je je mond maar houden.... Dat weiger ik. Ik heb geen enkele fatsoenlijke wedstrijd gezien vorig seizoen, behoudens de wedstrijd tegen AZ in de beker. Als je je spelers niet kunt motiveren en/of beter maken, dan doe je je werk als trainer niet goed. Als je betaald voor je seizoenskaart en je gaat door het vuur voor je club mag je er van uitgaan dat er ook naar geluisterd word. En als dat niet zo is en je bent georganiseerd, dan kan er wel eens weerstand geboden worden. Als je alles maar over laat aan de zogenaamde beleidsbepalers dat hebben we de afgelopen jaren wel gezien hoe dat is gegaan !

 • Jan Booiman
  Jan Booiman
  Jan Booiman
  28 July 2015

  De club naar de kloten helpen dat bereik je ermee,supporters bepalen het beleid never en nooit!

 • Henriette Klaver-pierweijer

  Dacht dat supporters er in goede en slechte tijden waren maar sommigen willen alleen maar goede tijden

 • Arjan Laarman
  Arjan Laarman
  Arjan Laarman
  28 July 2015

  Vorig jaar zat iedereen elkaar na te praten over dat er te veel werd gezeken in de media over de constructie met Jansen en Schreuder. Nu moet diezelfde Schreuder weg?? Waarom?? Vorig seizoen werd hij 3e! Afgelopen seizoen zat alles tegen maar hij paste wel veel eigen jeugd in waar iedereen jarenlang om zat te schreeuwen. Zijn we vergeten dat hij Tapia, Ter Avest, Andersen en Ould Chick heeft gebracht? Dat heb ik Steve, Co en MPH niet zien doen de afgelopen jaren. Iedereen lult elkaar maar dom na!

 • Michael Poolman
  Michael Poolman
  Michael Poolman
  28 July 2015

  Misschien heeft de datum met evenementen als zwarte cross en truckstar ook grote invloed op bezoekers open dag.

 • Bob Dijkhuis
  Bob Dijkhuis
  Bob Dijkhuis
  28 July 2015

  Zolang er nog rotte appels in de mand zitten, kun je wel nagaan wat voor invloed dat op de rest heeft !

 • Gijs Kolk
  Gijs Kolk
  Gijs Kolk
  28 July 2015

  Als ze tenminste spelen met inzet en passie dan is er niks aan de hand dan zie je leuke wedstrijden maar als dat nie gebeurt tja dan roepen ze het op zichzelf af en dan krijg je weer van die dingen zoals tegen az

 • TuurenShulle Kel
  TuurenShulle Kel
  TuurenShulle Kel
  28 July 2015

  Ik vind dat de schuldigen bestraft moeten worden dus ik geef die gasten helemaal gelijk.