FC Twente krijgt eindelijk ruimte: Goedkeuring plan van aanpak

FC Twente krijgt eindelijk ruimte: Goedkeuring plan van aanpak

  • Bron: FC Twente
  • Donderdag 23 Juli 11:22
  • Admin
  • Bekeken: 2354
  • 0 Reacties

Het nieuwe plan van aanpak dat FC Twente heeft ingediend bij de KNVB is goedgekeurd. Afgelopen week kreeg de club te horen dat het nieuwe plan en daarbij ook de begroting is goedgekeurd.

 

 

Gerald van den Belt over dit goede nieuws. "We komen met FC Twente langzaam in rustiger vaarwater en dat is, na alles wat er is gebeurd, fijn om te constateren. We liggen op koers met ons herstelplan. Natuurlijk ligt er nog veel werk, achteroverleunen is niet aan de orde. Het blijft alle hens aan dek. En dat is ook goed, want dat zorgt er alleen maar voor dat we op alle fronten scherp blijven. Die scherpte is nodig om door ‘de bocht’ te kunnen komen. Net zoals de steun en de inzet van een ieder daarin zeer belangrijk is. Samen kijken we weer vooruit."

 

Ondanks het goedkeuring van het plan verkeerd FC Twente nog steeds in zwaar weer. "Op financieel gebied hebben we overigens weer even adem. Niet alleen door de transfers die gedaan zijn, maar ook door een nieuwe lening die we gaan afsluiten. Dat is ook nodig om liquiditeitsproblemen het hoofd te bieden en kortlopende schulden af te lossen. Daarmee kunnen we voor dit moment verder, maar het is net als thuis; een schuld blijft een schuld, de rente moet worden betaald en de lening moet uiteindelijk worden afgelost. De adem is ook ingegeven doordat we de aflossing een jaar hebben kunnen uitstellen. Zoals gezegd, achteroverleunen is er niet bij. De schuldenlast van de club is te groot en we moeten het komend jaar verder werken aan herstructurering van de schulden om een nieuwe basis voor de club neer te leggen. Er is dus nog veel werk te verzetten", aldus Van den belt op FCTwente.nl

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.