• Woensdag 22 Juli 22:28
  • Job
  • Bekeken: 3538
  • 4 Reacties

FC Twente heeft de eerste serieuze test in de voorbereiding met een goede overwinning afgesloten. Op het veld van DOS in Vriezenveen was FC Twente met 2-0 te sterk voor het Turkse Sivasspor.

Na overwinningen op respectievelijk Achilles '29 en een aantal regio-selecties stond vandaag voor het eerst een redelijk noemenswaardige tegenstander op het programma. Sivasspor eindigde vorig jaar op een 14e plaats in de Super Lig, met maar 4 punten afstand van het 'linkerrijtje'.

FC Twente begon goed aan de wedstrijd en dat resulteerde in een aantal goede kansen. Met name Tim Holscher, Shadrach Eghan en Kamohelo Mokotjo hadden FC Twente al vroeg op 1-0 kunnen zetten. Dat duurde echter tot de 43e minuut. Eghan werd in de 16 meter gevloerd en FC Twente kreeg een terechte strafschop; Ziyech schoot binnen en FC Twente had de verdiende voorsprong te pakken. De tweede helft kakte ietwat in maar nog steeds was FC Twente de bovenliggende partij. Dat resulteerde dan ook in de 2-0 van Youness Mokhtar (foto). De Marokkaanse aanvaller schoot een vrije trap tegen het net.

FC Twente speelde nog niet 90 minuten met de volledige basisselectie. De gehele bank, waaronder ook Mokhtar (doelpuntenmaker, red.), viel in.

Aankomende zaterdag speelt FC Twente wederom tegen een Turkse tegenstander, ditmaal is Genclerbirligi de tegenstander. Zij werden vorig jaar negende in de Super Lig met 4 punten meer dan Sivasspor. Op het veld van Quick'20 wordt om 16:00 afgetrapt. Kijkt u voor meer informatie over de kaartverkoop op de officiele website.