• Zaterdag 18 Juli 18:39
  • Job
  • Bekeken: 3256
  • 1 Reacties

FC Twente heeft ook de vierde wedstrijd van de voorbereiding met een overwinning afgesloten, uit bij Jupiler League-ploeg Achiles '29 werd het 0-3. Eveneens als bij eerdere wedstrijden was wederom Hakim Ziyech de man in vorm.

FC Twente begon in een redelijk A-formatie aan het duel met Achilles '29, onder andere Katsikas, Van der Heyden en Eghan begonnen aan de wedstrijd. Bruno Uvini keek nog vanaf de kant toe. Na 60 minuten werd bij een 0-2 voorsprong, beide goals gemaakt door Ziyech, de volledige selectie gewisseld. Onder andere doelman Drommel, die schitterde op het EK-19, maakte minuten in het eerste elftal. In de 69e minuut wist Da Cruz de stand naar 0-3 te tillen. Dat was tevens de eindstand.

Aankomende woensdag (22 juli, red.) speelt FC Twente de volgende oefenwedstrijd, wellicht dat we deze wedstrijd als de eerste echte test kunnen beschouwen. Het Turkse Sivaspor is dan de tegenstander, er wordt om 19:00 afgetrapt op het veld van DOS '37.

Scoreverloop: 43' Ziyech 0-1, '57 Ziyech 0-2, 69 Da Cruz 0-3.

Opstelling FC Twente: Marsman; Schilder, Andersen, Katsikas, Ter Avest; Van der Heyden, Eghan, Mokotjo; Mokhtar, Ziyech, Holscher.

Opstelling na 60 minuten: Drommel; Bleker, Bijen, Jensen, Schwering; Ebeclio, Ntuli, Da Cruz, Cabral, Oosterwijk, Schutte.