Transferzomer 2015: De tussenstand

Transferzomer 2015: De tussenstand

 • Bron: FCTToday/POTE
 • Donderdag 16 Juli 15:23
 • Job
 • Bekeken: 5596
 • 5 Reacties

De transfermarkt is nog ruim anderhalfmaand open en er kunnen nog veel dingen gebeuren, echter vonden wij dit een mooi moment om eens even de balans op te maken. Hoe staat het ervoor? Wie vertrok er, en waarheen? 


De transfermarkt begon uiterst rustig in Enschede. Het duurde dan ook vrij lang voor de verwachte stormloop op de, door de financiele problemen relatief goedkope, Tukkers begon. Kasper Kusk was de eerste speler die FC Twente wist te verkopen. Het grootste talent van Denemarken wist absoluut niet te imponeren in de Eredivisie en werd door FC Kopenhagen voor acht ton* overgenomen. Toen bleef het rustig in Enschede. Ondertussen maakte Derre Kwee  de overstap van Jong FC Twente naar respectievelijk FC Emmen. Toch waren dit niet de beoogde transfers die het finacieel geplaagde FC Twente voor ogen had, de club had vooraf bij de KNVB aangegeven twee grootverdieners minimaal te willen verkopen: Luc Castaignos en Andreas Bjelland. 

 

Het duurde even maar dan eindelijk kwam de Twentse transfercarousel op gang. Lachman, die ook geen toekomst meer bij FC Twente had, vertrok naar Sheffield Wednesday in de Engelse Championship. Niet heel lang daarna vertrokken zowel Andreas Bjelland als Luc Castaignos. Bjelland ging voor 2,5 miljoen* naar Brentford FC en Castaignos maakte een mooie transfer naar de Bundesliga. Eintracht Frankfurt zou zo'n 3,5 miljoen* euro betalen voor de spits. De grootste verrassing volgde toen Martina zijn transfer naar Engeland bekendmaakte. De verdediger die destijds voor 4 ton overkwam van RKC Waalwijk ronde zijn transfer naar Southampton af. Ook daar ontving FC Twente miljoenen voor. 

 

Eindelijk waren de beoogde centen binnen en waren een aantal de grootverdieners weg, FC Twente kon nu zelf de markt op. En sloeg daarin twee goede slagen. Nog geen 3 uur na het vertrek van Bjelland had zijn vervanger al een handtekening gezet: Giorgos Katsikas kwam over van PAOK Saloniki en tekende voor 1 seizoen met optie voor nog 1 seizoen. Ongeveer 2 weken later was ook de tweede versterking een feit. FC Twente stuntte door Bruno Uvini een jaar te huren van Napoli, wat de stunt compleet maakte was dat FC Twente een optie top koop had weten de bedingen op de Braziliaans international. 

 

Hoe nu verder? Dat is giswerk natuurlijk, feit blijft dat FC Twente in financiele problemen zit en elke speler in principe te koop is. Echter is het nu wel zo dat FC Twente niet meer per se achter in de bus zit, club is niet meer genoodzaakt elke speler te verkopen. Hakim Ziyech en Jesus Corona gaven al aan graag bij de club te willen blijven maar in hoeverre zegt dat nog wat in het moderne voetbal? Kyle Ebecilio daarentegen gaf aan de club graag te willen helpen en als dat met een transfer kon was dat ook geen probleem voor de middenvelder. Laatst genoemde speler zou overigens zelf ook mogen vertrekken van de staf, er zou geen plaats meer voor hem zijn in het eerste elftal en Southampton zou al interesse hebben getoond. Ook grootverdieners Fernandes en Cabral mogen vertrekken bij de club, zij drukken extreem op de begroting met hun salaris. 

 

We zullen de komende weken nog moeten afwachten, houdt onze website in de gaten voor het laatste transfernieuws van FC Twente.

 

*= deze bedragen zijn gebasseerd op andere nieuwsberichten, of deze 100% op waarheid berust zijn is niet te zeggen

5 Reacties

5 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Charles de Jong
  Charles de Jong
  Charles de Jong
  17 July 2015

  Een goede centrumspits moet sowieso want met enkel Jari Oosterwijk en de langdurig geblesseerde Börven is de spoeling wel erg dun. Verder inderdaad nog een extra linksback om Schilder concurrentie te bieden.

 • Wendy Treder
  Wendy Treder
  Wendy Treder
  16 July 2015

  Koop een goede keeper of een spits of verdediger

 • Łukasz Budzyński
  Łukasz Budzyński
  Łukasz Budzyński
  16 July 2015

  Esteban Alvarado is free!!! Take him please,Marsman sell!!!