Relschoppers kunnen zich bij politie melden om tv-beelden te voorkomen

Relschoppers kunnen zich bij politie melden om tv-beelden te voorkomen

  • Bron: Tubantia
  • Woensdag 17 Juni 20:55
  • Tom
  • Bekeken: 2996
  • 15 Reacties

Donderdagavond zullen in het tv-programma 'Onder de Loep' de beelden van vijf relschoppers worden vertoond die na de wedstrijd tegen AZ politiepaarden hebben mishandeld. Toch kunnen ze dit nog voorkomen, mits er contact met de politie wordt gelegd.


Politiewoordvoerder Chantal Westerhoff gaf uitleg.  "Melden ze zich niet, dan worden ze op tv vertoond. We hebben goede beelden van hen, maar kennen hun identiteit nog niet. We willen ze graag een paar vragen stellen’, vertelde de woordvoerder, die tevens meewerkt aan het tv-programma, over het voorstel.


"We willen liever geen beelden uitzenden in verband met onder meer de privacy. Dat willen we met deze oproep voorkomen.’’, vervolgde de woordvoerder. Mochten de gedachten zich niet melden dan zullen de beelden ondanks de mogelijke privacy-schending vertoond worden.


De relschoppers begingen hun daad na de thuiswedstrijd tegen AZ op 27 april. De groep hooligans wilde met de clubleiding spreken over de slechte resultaten, maar zorgde vervolgens voor een negatief primeur. Voor het eerst werden in Nederland paarden bewerkt met kettingen, riemen en stalen pijpen; resulterend in meerdere verwondingen.

15 Reacties

15 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

  • Alex Mönnink
    Alex Mönnink
    Alex Mönnink
    18 June 2015

    Die gasten die "ECHT" wat hebben gedaan die.moeten ze gewoon 1 jaar, om te beginnen, de toezegging tot de wedstrijden ontnemen als ze zich melden. Niet melden en gepakt worden 5jaar. Zo kom je ook een keer van die relnichten af!!

  • Jasper Kip
    Jasper Kip
    Jasper Kip
    18 June 2015

    De persoon op het paard moet je straffen dat je het paard gebruikt om iets af te dwingen en zo ook uit te lokken! En dan uuhhhhmmmm melden (anders kom je met je kop op tv) om alleen wat vragen te stellen ja dat zal vind het allemaal!!! machtsmisbruik!!! Laf gedrag en passend

  • Dick Broekate
    Dick Broekate
    Dick Broekate
    18 June 2015

    Tim jager je hebt volkomen gelijk, deel met je mee!

  • Tom Regterschot
    Tom Regterschot
    Tom Regterschot
    18 June 2015

    Ik denk niet dat er zich "gedachten" gaan melden..

  • Tim Jager
    Tim Jager
    Tim Jager
    17 June 2015

    Die beelden van het politie geweld word natuurlijk niet uitgezonden alleen van de supporters. Mishandeling van paarden is niet goed te keuren maar mishandeling van mensen door gebruik te maken van paarden is ook niet goed te praten gewoon de supporters een grote zak wortels laten halen voor de paarden en excuses en ook excuses van de politie voor hun optreden en je voorkomt dat er van een mug een olifant word gemakt

  • Dennis Van Beek
    Dennis Van Beek
    Dennis Van Beek
    17 June 2015

    melde de politie agenten zich zelf ook dan ?? vrij spraak uiteraard!

  • Niky Visser
    Niky Visser
    Niky Visser
    17 June 2015

    dierenmishandeling keur ik af maar hoe de me tegen de suporters te keer is gegaan keur ik ook niet goed