Bekerwinnaar: "Ik had bij Twente moeten blijven, dat raadde Rutten ook aan"

Bekerwinnaar: "Ik had bij Twente moeten blijven, dat raadde Rutten ook aan"

  • Bron: Soccernews
  • Maandag 15 Juni 17:12
  • Benjamin
  • Bekeken: 5834
  • 0 Reacties

Mitchell Pique was tijdens zijn carrière als profvoetballer speler van veel clubs, maar zijn mooiste periodes wijst hij in gesprek met SoccerNews moeiteloos aan.


"Die waren bij Twente en ADO. Bij Twente wonnen we onder Fred Rutten de beker en stond heel Enschede op zijn kop. Mensen langs de snelweg, en de huldiging was amazing.. Dat zal ik nooit vergeten." In het bewuste seizoen werd Pique verhuurd door Ajax aan Twente. Na afloop van zijn huurtransfer keerde hij terug bij de recordkampioen, maar dat werd geen succes.


"Achteraf had ik gewoon bij Twente moeten blijven, dat raadde Fred Rutten (hoofdtrainer in Enschede destijds, red.) mij ook aan. Maar na een gesprek met Co Adriaanse kreeg ik hoop, want ik hoefde alleen met Tim de Cler te concurreren om de linksbackplaats. En omdat ik op de hele linker flank kon spelen, was linksbuiten ook nog een optie. Daar stond destijds alleen Wamberto. Op linkshalf stonden al Rafael van der Vaart en Witschge. Ik ging dus terug om te knokken voor mijn kans, maar Ajax haalde toen Maxwell en Mido..""Het grappige was dat Fred Rutten zei dat als ik terug zou gaan, ze andere spelers halen waarna ik bij Haarlem of Telstar terecht zou komen.. Ik werd ook nog eens aan Haarlem verhuurd nadat Adriaanse was ontslagen en Ronald Koeman het stokje overnam", blikt Piqué, die er nog altijd van baalt, terug. "Ik voelde me wel belazerd, ja, maar ik knokte me terug en zat elke week bij de wedstrijdselectie. Op een gegeven moment was ik heerlijk bezig en bekroonde ik mijn invalbeurt tegen RKC met een goal, Co zei dat ik goed bezig was en dicht tegen een basisplaats aan zat. Maar kort erna werd hij ontslagen na de nederlaag tegen Kopenhagen.."

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.