FC Twente gaat bij verlies sterkhouders kijken naar huurspelers

FC Twente gaat bij verlies sterkhouders kijken naar huurspelers

 • Bron: FC Twente
 • Maandag 08 Juni 11:14
 • Benjamin
 • Bekeken: 4876
 • 15 Reacties

Ted van Leeuwen werd recent aangesteld als 'puinruimer' bij FC Twente. De ervaren technisch directeur blikt op de clubwebsite vooruit op een cruciaal seizoen.


"Het komend seizoen heeft één prioriteit: financieel -en dus sportief- overleven. Die doelstelling is geformuleerd door de leiding en die moet koste wat het kost gehaald worden. Met alle pijnlijke consequenties van dien", aldus Van Leeuwen realistisch.

 

"Na het proces van overleven kun je gaan stabiliseren en pas daarna weer denken aan opbouwen. We moeten deze zomer inderdaad spelers verkopen. Dan is het de kunst de kwaliteit van de selectie op peil te houden. Want die kwaliteit bepaalt weer de ontwikkeling van de spelers die blijven, het bepaalt het niveau van trainingen en dat proces heeft weer invloed op de kwaliteit van het spel."

 

Mocht Twente nog versterkingen gaan halen, zijn dat tijdelijke. "Afhankelijk van wie er weggaan, moeten we ons mogelijk richten op spelers die we kunnen huren. Ik verwacht dat deze transferwindow heel laat op gang komt. In een seizoen zonder eindtoernooi beginnen de transfers vaak vroeg, maar om de een of andere reden is het nu erg rustig. Het komt nu aan op creativiteit. Wat doe je als je geen geld hebt en toch kwaliteit wilt leveren?"

15 Reacties

15 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Ricardo Snoeijink
  Ricardo Snoeijink
  Ricardo Snoeijink
  09 June 2015

  Locadia.. en een killer centrale verdediger!!douglash haalbaar??

 • Gerjan Oelen
  Gerjan Oelen
  Gerjan Oelen
  08 June 2015

  Kramer en jurgen locadia en die van duinen en een goeie verdediger