Hidde ter Avest in trek bij 'agressieve scouts': "Ze doken van alle kanten op"

Hidde ter Avest in trek bij 'agressieve scouts': "Ze doken van alle kanten op"

 • Bron: TC Tubantia
 • Vrijdag 29 Mei 12:10
 • Admin
 • Bekeken: 5852
 • 1 Reacties

Hidde ter Avest brak dit seizoen door in het eerste van FC Twente. De pas 18-jarige verdediger speelde na de winterstop bijna alle wedstrijden waardoor hij in trek is bij andere clubs.

 

Sinds het vierlandentoernooi in Portugal azen scouts van allerlei voetbalclubs op de handtekening van Hidde ter Avest, maar de geboren Tukker blijft FC Twente trouw. Michel Jansen sprak met TC Tubantia over ter Avest. "Dat was bij een vierlandentoernooi in Portugal toen Hidde heel goed speelde. Toen doken ze van alle kanten op hem. Ook clubs, ja. Maar dat hebben we in goede banen kunnen leiden", vertelt Jansen.

 

Oud FC Twente speler Romeo Zondervan merkt dat clubs steeds agressiever te werk gaan. "Officieel mag een speler van 16 jaar pas een makelaar hebben. Maar lang niet iedereen houdt zich daaraan. Het is in die wereld echt haat en nijd. Ze zijn allemaal bang dat ze te laat zijn, waardoor de contacten al op heel jonge leeftijd tot stand komen."

 

Hidde ter Avest verlengde onlangs zijn contract tot medio 2018 (optie voor nog een seizoen) waardoor FC Twente niet bang hoeft te zijn de rechtsback kwijt te raken.

1 Reacties

1 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • TuurenShulle Kel
  TuurenShulle Kel
  TuurenShulle Kel
  29 May 2015

  Verstandig van hem om eerst verder te ontwikkelen