Van Leeuwen: Man met ervaring

Van Leeuwen: Man met ervaring

  • Bron: NOS
  • Donderdag 28 Mei 16:45
  • Tom
  • Bekeken: 2334
  • 0 Reacties

Ted van Leeuwen is door FC Twente aangesteld als nieuwe technisch directeur. Hoewel de club een grote naam heeft, heeft het ook grote zorgen. Van Leeuwen zal verandering moeten brengen in de huidige gang van zaken, een moeilijke opdracht, maar ook één waar Van Leeuwen naar vooruit kijkt: "Ik zie clubs in de problemen als een project"


Van Leeuwen heeft zijn kwaliteiten op het gebied van inventiviteit en het helpen van clubs al vaker getoond. Zo heeft de Apeldoorner in het verleden al Nacer Chadli, Jan-Klaas Huntelaar en Dries Mertens naar AGOVV gehaald en zorgde hij er voor dat de transfervrije Vejinovic naar Vitesse gehaald. Allen bleken uitzonderlijk goede zetten. Door de tijd die Van Leeuwen bij Vitesse heeft doorgebracht is het niet ondenkelijk dat Rutten, die toen al met de Apeldoorner samenwerkte, ook naar FC Twente komt.

 

De tijd die Van Leeuwen bij Vitesse heeft doorgebracht is hij ook bekend met Schreuder, maar over deze zaken wil de toekomstig technisch directeur nog geen uitspraken doen. "Dat is iets wat FC Twente op moet oplossen en daarna gaan we verder. Ik ben nog niet begonnen, dus kan daar nog niets over zeggen", verklaarde Van Leeuwen.


FC Twente zal een nieuwe opgave worden voor Van Leeuwen, vooral in de spelersgroep zal stevig ingegrepen worden. "Er moet geld binnenkomen door transfers en dan moet ik kijken hoe de vertrokken spelers zo goed mogelijk vervangen kunnen worden. Dat wordt inventief werken. Het is evident dat we een heel goede schaduwlijst moeten hebben", legt de toekomstig technisch directeur uit, wel heeft hij er vertrouwen in dat het goed gaat komen. "De ervaring leert me dat het twee tot drie jaar kost om erbovenop te komen. In het eerste jaar ligt de prioriteit bij het overleven en het terugwinnen van het vertrouwen van de supporters. Dan kan je in het tweede jaar stabiel naar de subtop om vervolgens potentieel waardevolle spelers aan te trekken."

 

 


0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.