Groot overzicht FC Twente vrouwen: Hoe ziet volgend seizoen eruit

Groot overzicht FC Twente vrouwen: Hoe ziet volgend seizoen eruit

  • Bron: FCTtoday.nl
  • Woensdag 27 Mei 15:05
  • Admin
  • Bekeken: 5334
  • 0 Reacties

De FC Twente vrouwen kenden een fantastisch jaar. De KNVB beker werd binnen gehaald en ook het Nederlands Kampioenschap was voor de FC Twente vrouwen. Ondanks alle successen kenden de vrouwentak van FC Twente ook veel onduidelijkheid. Zo was het niet zeker of er überhaupt wel dames voetbal bij FC Twente zou blijven. Gelukkig is het inmiddels helemaal goed gekomen en zijn de vrouwen een aparte stichting begonnen.

 

Naast de nieuwe stichting die duidelijk aan bod is gekomen op onze website komt er nu ook meer structuur bij de eerste selectie. Daarom een overzicht. Er zijn namelijk heel wat mutaties aan de gang.

 

Sari van Veenendaal stopt bij FC Twente. De keepster die voor FC Twente uitkwam bij FC Utrecht is toe aan een nieuwe uitdaging. Haar nieuwe club is nog niet bekend maar ze wil graag naar het buitenland. Op dit moment is ze met het Nederlands Elftal in Canada voor het WK.

 

Naast het vertrek van Sari van Veenendaal vertrekken ook Larissa Wigger, Kirsten Bakker en Felicienne Minnaar. Eerste en laatstgenoemde gaan zich volledig focussen op hun studie. Kirsten Bakker gaat aan de slag bij PEC Zwolle.

 

Ook Vera Berends, Judith Westervelt, Betty Anane, Veronica Napoli en Kim van der Werff vertrekken bij de FC Twente vrouwen. Berends en Napoli stoppen met voetbal. Anane kijkt uit naar een nieuwe club, en met Westervelt en van der Werff is in overleg besloten het contract niet te verlengen.

 

Het vertrek van Sari van Veenendaal heeft de plek vrijgemaakt voor twee nieuwe keepers. Jade Adan werd vandaag gecontracteerd. De keepster van Nederland onder 19 komt over van CTO Eindhoven. Naast dit talent komt ook Ajax keepster Marieke Ubachs over. Ubachs speelt sinds het seizoen 2012 voor Ajax en keepte daar 44 wedstrijden. Bij FC Twente wordt ze eerste keeper.

 

Ook nieuw bij FC Twente zijn Stefanie van der Gragt en Renate Jansen. Van der Gragt komt over van sc Telstar. Deze centrale verdedigster van 22 komt ook uit voor het Nederlands Elftal en zodoende ook aanwezig bij het WK in Canada. Renate Jansen komt over van ADO Den Haag, Jansen is een 24-jarige aanvaller en maakte in 158 wedstrijden al 100 goals.

 

Huidige FC Twente speelsters en WK-gangers Jill Roord, Anouk Dekker en Shanice van de Sanden hebben hun contract bij de stichting al getekend. Ook de andere speelsters die niet mee zijn met het Nederlands Elftal tekenden al hun contract: Danique Kerkdijk, Maud Roetgering, Siri Worm, Tashira Renfurm, Marthe Munsterman en Ellen Jansen. Met Maayke Heuver wordt nog gepraat over haar nieuwe contract.

 

Naast het vertrek van de speelsters en de nieuwkomers is er in de staf ook meer duidelijkheid. Arjan Veurink blijft volgend seizoen gewoon de hoofdcoach. Ook Ellery Cairo blijft, hij is de rechterhand van Veurink. Sander Boschker vertrekt bij de FC Twente vrouwen als keeperstrainer. Zijn plek wordt opnieuw ingenomen door Roy Elferink. Roy Elferink vertrok vorig seizoen bij de FC Twente vrouwen omdat Sander Boschker zijn plek in nam. Elferink ging aan de slag bij Jong PEC Zwolle maar keert nu terug. Wat Boschker nu gaat doen is niet bekend. Mogelijk wordt hij keeperstrainer bij de Eerste selectie van FC Twente.

 

Een kort overzicht:Vertrek bij FC Twente:

Sari van Veenendaal, Larissa Wigger, Kirsten Bakker, Felicienne Minnaar, Vera Berends, Judith Westervelt, Betty Anane, Veronica Napoli en Kim van der Werff. Deze dames zijn goed voor meer dan 400 competitie wedstrijden voor FC Twente vrouwen.

 

Nieuw bij FC Twente:

Jade Adan (0), Marieke Ubachs (44 Bene league), Stefanie van der Gragt (93 Bene league) en Renate Jansen (158 Bene League). Deze vier dames zijn goed voor bijna 300 competitiewedstrijden.

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.