Ontslag van Schreuder lijkt nabij: "Ze laten de oren hangen"

Ontslag van Schreuder lijkt nabij: "Ze laten de oren hangen"

 • Bron: De Telegraaf
 • Dinsdag 26 Mei 10:38
 • Benjamin
 • Bekeken: 5162
 • 6 Reacties

Het lijkt inmiddels zo ver te komen; FC Twente gaat vermoedelijk niet door met Alfred Schreuder volgend seizoen. Onbegrijpelijk, zo oordeelt journalist Mike Verweij van De Telegraaf.


"De clubleiding wil hem loze omdat ze hun oren laten hangen naar sponsors en fans, die op Schreuders saaie voetbal lees: tegenvallende prestaties - zijn uitgekeken. Maar spelers en stafleden willen in grote meerderheid met hem door. Commissaris Aldo van der Laan en directeur Gerald van den Belt verliezen al hun geloofwaardigheid. Van den Belt bezuinigt terecht op ieder dubbeltje, maar laat zijn trainer uitkopen door externe financiers", aldus Verweij.

 

"Schreuder zag topspelers (Dusan Tadic en Quincy Promes) vertrekken, kon nauwelijks beschikken over de Chileense WK-ganger Felipe Gutierrez en stond in de winterstop vijfde. Zijn jonge ploeg raakte van slag door alle financiële en organisatorische shit plus de zes punten aftrek onderweg. Tegelijkertijd brak groeibriljant Renato Tapia onder Schreuder door, kwamen Jesus Corona en Hakim Ziyech tot volle wasdom - het trio is inmiddels een vermogen waard - en braken jeugdspelers Joachim Andersen en Hidde ter Avest door."


"Bij een onafhankelijke clubleiding zou een trainer als Schreuder een extra seizoen krijgen om de in noodweer geplante zaadjes een kans te geven. Een combinatie met Rutten als technisch directeur is dan voor iedereen aanvaardbaar. En goedkoper", besluit de sportjournalist van de krant.

6 Reacties

6 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Fons Paus
  Fons Paus
  Fons Paus
  26 May 2015

  Valt tegen Charles Kremer

 • Fons Paus
  Fons Paus
  Fons Paus
  26 May 2015

  Jij snapt het Gijs Assink, totale onzin om hem er uit te doen

 • Gijs Assink
  Gijs Assink
  Gijs Assink
  26 May 2015

  Goed artikel dat de spijker op zijn kop slaat. Overal op bezuinigen, en de trainer de laan uit sturen en duur afkopen, erg tegenstrijdig. Wat mij betreft blijft Schreuder!

 • Raymond Wulff
  Raymond Wulff
  Raymond Wulff
  26 May 2015

  Wat een gejank. Tis Verdomme zijn werk. Aardige kerel zijn is niet genoeg. Gewoon klaar met die schreuder en afrekenen op zijn prestaties. Tis geen speeltuin.