Definitief: AZ verslaat Twente in strijd om aanvoerder van laagvlieger

Definitief: AZ verslaat Twente in strijd om aanvoerder van laagvlieger

 • Bron: AZ.nl
 • Vrijdag 15 Mei 15:57
 • Benjamin
 • Bekeken: 4414
 • 9 Reacties

Het is bekend dat FC Twente deze zomer op zoek zal gaan naar relatief goedkope versterkingen voor haar spelersgroep. Een veel genoemde naam is die van Jop van der Linden.

 

Hij staat hoog op het verlanglijstje, maar de kans lijkt groot dat zelfs de mandekker van laagvlieger Go Ahead Eagles niet haalbaar is vanwege zijn salaris. Dat meldt Voetbal International. De man met de fluwelen traptechniek liet zelf al weten open te staan voor een stap omhoog, en zal sowieso vertrekken als Go Ahead de naderende nacompetitie tegen degradatie verliest.

 

Van der Linden wordt in Enschede gezien als de opvolger van Andreas Bjelland, die met zijn flinke salaris vermoedelijk moet vertrekken komende zomer. Een andere optie is heeft geklonken bij de Tukkers, is Sander Fischer. Eveneens aanvoerder, maar dan van Excelsior.

 

UPDATE: 15-05-2015, 15:55 - FC Twente definitief niet in zee met Van der Linden

Niet FC Twente, maar AZ wordt de volgende werkgever van Jop van der Linden. De aanvoerder van Go Ahead Eagles tekende vrijdagmiddag een contract in Alkmaar. "Hij is een betrouwbare verdediger, die zowel verdedigend als aanvallend zijn mannetje staat", zegt AZ-directeur Earnest Stewart op de clubwebsite. "Van der Linden wint veel verdedigende duels, heeft opbouwende kwaliteiten én is een specialist in dode spelmomenten. Zeker in de afgelopen twee jaar heeft hij een geweldige ontwikkeling doorgemaakt, die hij vanaf komende zomer bij AZ kan voortzetten."

9 Reacties

9 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Martin Blok
  Martin Blok
  Martin Blok
  15 May 2015

  Nee, slechte verdediger en matige voetballer.

 • Peter Heuvelink
  Peter Heuvelink
  Peter Heuvelink
  15 May 2015

  Was wel het type geweest die Twente kan gebruiken. Niet lullen maar poetsen! Weet niet of hij goed genoeg is.

 • Hessel Wienbelt
  Hessel Wienbelt
  Hessel Wienbelt
  15 May 2015

  Met al dat commentaar op de club, kan ik me dat wel voorstellen... Jammer voor hem is dat hij het bij az niet gaat maken, maar toch denkt dat dat beter is voor zijn carriére... #komnaartwente