Directie FC Twente schept duidelijkheid: 'Samen keihard blijven werken aan herstel'

Directie FC Twente schept duidelijkheid: 'Samen keihard blijven werken aan herstel'

 • Bron: FC Twente
 • Vrijdag 08 Mei 14:31
 • Tom
 • Bekeken: 3028
 • 10 Reacties

FC Twente verkeert in zwaar water, zowel sportief als financiëel. De vele geldproblemen en tegenvallende sportieve prestaties raken alle betrokken diep, de directie en raad van commissarissen proberen nu de pijn wat te verlichten door meer duidelijkheid te geven over enkele zaken. 


FC Twente zal geen Europese licentie aanvragen voor volgend seizoen. Het was een moeilijke maar weloverwogen beslissing van de directie. Door de financiële problemen zouden er boetes kunnnen volgen na het aanvragen van de licentie, zelfs uitsluiting van deelname aan Europees voetbal voor meerdere jaren zou het gevolg kunnen zijn. Het bestuur geeft aan het risico te groot te vinden en wil deze problemen voorkomen. Dit houdt ook in dat FC Twente, dat genomineerd is voor een startplaats in de Europa League via het Fair Play klassement, aankomend seizoen er bewust voor kiest geen Europees voetbal te spelen.

 

Met oog op de financiële problemen geeft het bestuur ook aan enkele bezuinigingen door te gaan voeren. Enkele vaste medewerkers zullen helaas de club moeten verlaten. Het bestuur geeft aan het een  verschrikkelijke maatregel te vinden maar wel een noodzakelijke. De stichting die het vrouwenvoetbal op moet vangen is al goed onderweg. De club heeft veel vertrouwen in de handhaving van het vrouwenvoetbal bij de club.

 

De verkoop van de seizoenskaarten geeft het bestuur hoop. Hoewel het bestuur wel rekening heeft gehouden met een afname van seizoenskaarthouders blijkt de verkoop minder tegen te vallen dan verwacht. De exacte cijfers moeten nog berekend worden en vanaf 21 mei start de verkoop voor de 'vrije' seizoenkaarten wat loopt tot 1 september.

 

Op het gebied van sponsoring is er ook veel gebeurd. Hoewel XXImo zich terug heeft getrokken bleken Grolsch en Menzis juist strijdvaardig en meelevend. Momenteel heeft het vinden van een vervanger voor XXImo de hoofdprioriteit. Momenteel is de club in gesprek met enkele regionale bedrijven die grote ambities en uitstraling maar wel een binding met de club en regio hebben.

 

Op bestuurlijk gebied is men momenteel druk op zoek naar een nieuwe technisch directeur. De club geeft aan niet te overhaast willen werken. Vanwege de cruciale positie die de technisch directeur binnen de club inneemt is het belangrijk dat er weloverwogen beslissingen gemaakt worden. Ook zal er voor gezorgd worden dat er alleen nog maar enkellaags besturen zijn. Dit houdt in dat er maar in één bestuur plaatsgenomen mag worden en bestuursleden dus niet een functie kunnen bekleden in meerdere besturen. Verder geeft de club aan blij te zijn met de toetreding van Ton Heerts tot de raad van commissarissen. Volgens de club is Heerts een ervaren bestuurder met een frisse blik en hart voor de club.

 

Het nieuwe plan van aanpak zal moeten zorgen voor financiëel herstel van de club. De club heeft nu twee seizoenen genomen om uit Categorie 1 te komen. De gemeente en enkele particuliere financiërs hebben al aangegeven in te stemmen met een uitstel van betaling voor de club. Dit geeft de club wat meer ruimte om de financiën op orde te krrijgen.

 

Als laatste geeft de club aan strijdvaardig te zijn. Hoewel de verwachting is dat we ons niet meer met Ajax, Feyenoord en PSV moeten vergelijken geeft de club aan nog altijd hoge sportieve doeleinden te hebben. De club is blij met de aansluiting van de jonge spelers, met name Hidde ter Avest en Jelle van der Heyden bieden perspectief voor de toekomst. 

De directie en raad van commissarissen sluiten af met een laatste oproep: "Supporters, sponsoren, medewerkers en vrijwilligers: samen moeten we keihard blijven werken aan het herstel van onze mooie club."

10 Reacties

10 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Mies Ekkelenkamp
  Mies Ekkelenkamp
  Mies Ekkelenkamp
  08 May 2015

  We weten allemaal toch wel dat de RVC dik verdieners zijn he?

 • Denny Woppenkamp
  Denny Woppenkamp
  Denny Woppenkamp
  08 May 2015

  Die hoge pieten roepen op voor saamhorigheid, jezus man stelletje flikkers daar. Als jullie altijd al open waren geweest waren we niet zo ver gezonken!

 • TuurenShulle Kel
  TuurenShulle Kel
  TuurenShulle Kel
  08 May 2015

  neuh weinig tot niks vertrouwen dat is kapot gemaakt