Boschker nog altijd belangrijke schakel binnen de club

Boschker nog altijd belangrijke schakel binnen de club

 • Bron: Twente insite
 • Woensdag 29 April 00:16
 • Tom
 • Bekeken: 3190
 • 10 Reacties

Sander Boschker, de tukker die vele jaren voor de Twentse hoofdmacht heeft gespeeld, is nog altijd nauw betrokken bij de club. De man die ondertussen al een eigen standbeeld bij het stadion heeft staan en die meerdere dingen naar zich vernoemd heeft gekregen levert nog altijd belangrijke diensten voor de club. Zo is Boschker onder andere aan het werk als keeperstrainer van het vrouwen elftal van FC Twente en heeft de keeper een belangrijke functie als gezicht van de club.


"Op mijn kaartje staat 'relatiemanager', dat betekent zoiets als dat ik het gezicht van de club ben" vertelde de oud-keeper in een interview met de NOS. Wat de keeper onder andere doet als 'relatiemanager' is bijvoorbeeld het overhandigen van de bloemen aan Tadic die afgelopen zondag nog een laatste keer afscheid nam van het publiek. Ook probeert Boschker samen met Wisgerhof het de sponsoren en geldschieters naar de zin te maken door af en toe een praatje te komen maken. 

 

Boschker geeft aan pijn te hebben van de gebeurtenissen rondom de club. De huidige situatie ziet hij als een inktzwarte vlek in het boek van de geschiedenis van FC Twente. "Dit zijn mooie leermomenten natuurlijk, maar we moeten er niet te lang bij stil staan, daar wordt niemand vrolijk van" concludeert de ex-doelwachter.

 

Toch hoopt de tukker nog een nieuwe functie binnen de club te kunnen krijgen. Over de positie die hij ambieërt is hij duidelijk: "Mijn voorkeur ligt toch op het veld. Het is mijn doel om keeperstrainer te worden van het eerste elftal.

10 Reacties

10 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Bernard Vee
  Bernard Vee
  Bernard Vee
  29 April 2015

  De beste keeper die we ooit gehad hebben met Piet Schrijvers als goede tweede. Daarna komen Theo Snelders en Hans de Koning. Maar Sander was absoluut de beste!

 • Ilona Beltman
  Ilona Beltman
  Ilona Beltman
  29 April 2015

  Mijn nichtje nadine otto is super fan