Feyenoord hielp Twente per ongeluk deels aan titel

Feyenoord hielp Twente per ongeluk deels aan titel

 • Bron: TC Tubantia
 • Zaterdag 25 April 15:07
 • Benjamin
 • Bekeken: 7574
 • 11 Reacties

FC Twente had de afgelopen jaren een aankoopbeleid wat lang niet altijd op de scouting was gebasseerd. Dat zegt voormalig speurneus Gerard Wielaert in een onderhoud met de TC Tubantia. 

 


"Het gebeurde bij Twente heel vaak dat er spelers binnenkwamen die niet op het lijstje van de scouting stonden. Of dat bij Twente vaker gebeurde dan bij andere clubs waar ik heb gewerkt? Ja", aldus Wielaert, die vijf jaar lang als scout voor Twente werkte.Bryan Ruiz was één van de spaarzame topaankopen die wél via een scoutinglijstje kwam. "De clubleiding wilde per se Cisse van Roda JC, terwijl de scouting Ruiz wilde hebben. Waarom ze Cisse wilden? Geen idee. Als Cisse niet naar Feyenoord was gegaan had de geschiedenis van Twente er nu heel anders uitgezien." Ruiz werd later namelijk een belangrijke spil in de titel van 2010.

 


Door de financiële problemen is de club nu volledig gestopt met profscouting. Absurd, zo oordeelt Wielaert. "Je hebt als voetbalclub twee levensaders: de jeugdopleiding en de scouting. En een van die aders wordt nu weggesneden. Onbegrijpelijk. Ik ben er van overtuigd dat Twente binnen een jaar weer een scouting heeft opgetuigd, maar ondertussen is er al veel kennis en geld verloren gegaan. Het wil er bij mij niet in dat een club met een begroting van 35 miljoen euro geen scouting in stand kan houden."

11 Reacties

11 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Maarten Nijkamp
  Maarten Nijkamp
  Maarten Nijkamp
  26 April 2015

  Het verhaal is net als een sprookje larie koek van a tot z maar wel met een wijze les en n kern van waarheid want geen enkel team dat fatsoenlijk wil meedraaien in een competitie kan zonder goede scouting.

 • Tim Jager
  Tim Jager
  Tim Jager
  25 April 2015

  Kan ik ook zeggen cisse hielp Twente beetje aan kampioen schap want hij koos voor Feyenoord. Zo kunnen we nog wel meer als als als dingen verzinnen hier komt nog een Dankzij de scouts heeft Twente de titel gepakt want die hebben ruiz gevonden als ze dat toch niet hadden gedaan was het heel anders gelopen Pfffffffffff

 • Silke Broek
  Silke Broek
  Silke Broek
  25 April 2015

  Toch vind ik dat hij wel een punt heeft!

 • Kim Tempelman
  Kim Tempelman
  Kim Tempelman
  25 April 2015

  want....als.....eventueel.....misschien........ bla bla bla