Gemeente wil stadion niet overnemen: "Maar zeg nooit nooit"

Gemeente wil stadion niet overnemen: "Maar zeg nooit nooit"

 • Bron: RTV Oost
 • Dinsdag 21 April 12:39
 • Admin
 • Bekeken: 3234
 • 2 Reacties

Met het uitstel van de afbetaling van de lening heeft FC Twente aardig wat lucht gekregen. Voor de Tukkers scheelt dit een jaar lang vier miljoen euro. Over de lening van 17 miljoen euro hoeft nu alleen rente betaald te worden.

 

Wethouder Eelco Eerenberg was een grootvoorstander van deze deal. In gesprek van RTV Oost wil hij echter niets weten van een helden rol. "Dat lijkt mij iets te veel eer. Volgens mij zijn er een heleboel partijen die een steentje bijdragen", vertelt de wethouder.

 

FC Twente heeft met het stadion in eigen beheer een grote troef in handen waardoor FC Twente niet snel failiet kan gaan. De gemeente wil echter niet het stadion kopen en dan weer verhuren aan de Tukkers. "Ik heb wel geleerd: zeg nooit nooit, maar een koopconstructie is wel uitgesloten, want dan is de gemeente ineens eigenaar van een stadion. Enschede heeft zelf al problemen genoeg."

 

Het is ook niet de wens van FC Twente om het stadion te verkopen. Het stadion is al jarenlang de basis van het succes geweest voor de Tukkers, FC Twente heeft als enige Eredivisie club het stadion in eigen beheer. In de toekomst zou er flinke winst geboekt kunnen worden als alle leningen afbetaald zijn.

2 Reacties

2 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Jan Booiman
  Jan Booiman
  Jan Booiman
  21 April 2015

  tOCH NOG ENIGE POSITIVITEIT!