AD: Munsterman blijft voorzitter FC Twente

AD: Munsterman blijft voorzitter FC Twente

  • Bron: Algemeen Dagblad, Tubantia
  • Donderdag 16 Oktober 13:48
  • Joey
  • Bekeken: 3026
  • 0 Reacties

Komende dinsdag zal er veel duidelijk worden over de nieuwe bestuurlijke organisatie van FC Twente. Naar aanleiding van een adviesrapport zal Joop Munsterman naar alle waarschijnlijkheid één van zijn functies binnen de club neerleggen.

Momenteel is Munsterman zowel directeur van FC Twente als voorzitter van de Raad van Commissarrissen (RvC). Dit heeft tot gevolg dat hij zijn werk als directeur zelf controleert. De directeur moet immers verantwoording afdragen aan de RvC. Iets wat volgens het adviesrapport niet hoort in een democratische organisatie. TC/Tubantia meldt woensdag dat de bestuurder daarom af zal treden als voorzitter.

Volgens het dagblad zal Munsterman gewoon aanblijven als directeur, maar wordt zijn werk niet meer door hem zelf gecontroleerd. Succesvol bouwondernemer Hein Trebbe wordt in de krant naar voren geschoven als nieuwe (tijdelijke) voorzitter van de RvC. Waar het Algemeen Dagblad zich woensdag nog aansloot bij de Tubantia over het aftreden van Munsterman als voorzitter, heeft dit dagblad donderdag een andere opinie.

In de papieren versie van het AD van donderdag wordt immers juist melding gemaakt dat Munsterman aanblijft als voorzitter van FC Twente. In dat geval lijkt het logisch dat de huidige clubpreses stopt als directeur van de club.

Hoe dan ook… Dinsdag zal bekend zijn wat er precies gaat gebeuren. Tot die tijd is het enkel speculeren. Vermoedelijk zal Munsterman in elk geval één van zijn twee taken naast zich neerleggen.

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.