"Concureren met Arnautovic, Janssen en Perez was zinloos"

"Concureren met Arnautovic, Janssen en Perez was zinloos"

  • Bron: Voetbal International
  • Vrijdag 23 Mei 18:13
  • Joey
  • Bekeken: 4504
  • 1 Reacties

Niet alleen FC Twente speelt komend seizoen in de Europa League. Afgelopen weekeinde slaagde FC Groningen erin om de finale van de play-offs te winnen, waardoor ook de Noorderlingen Europees gaan. Een speler die het afgelopen jaar belangrijk was voor de groenwitten is Tjaronn Chery.

De dribbelaar (rechts op de foto) speelde 5 jaar geleden nog in de jeugd van FC Twente. Verder dan het aanvoerderschap bij de beloften kwam Chery echter niet. "In de jeugd van FC Twente was ik een buitenbeentje. Ik speelde vaker niet dan wel. Er was altijd twijfel over dat kleine ventje zonder body. Diverse keren stond de club op het punt om me te laten gaan, maar altijd wist ik ze weer te overtuigen."

Chery werd als beloftespeler verhuurd aan RBC Roosendaal, waar hij naar eigen zeggen zijn dieptepunt als voetballer beleefde. Eenmaal terug in Enschede zag de aanvaller weinig perspectief. "Trainen met Marko Arnautovic, Theo Janssen en Kenneth Perez was leuk, maar concurreren met deze jongens was zinloos."

Vervolgens vond Chery zijn geluk bij achtereenvolgens FC Emmen, ADO Den Haag en FC Groningen. Inmiddels denkt de aanvaller zelfs aan het buitenland. "Ik denk dat ik inmiddels wat betreft body aardig mijn mannetje sta. Ze krijgen mij niet meer zo gemakkelijk van de bal. Karim El Ahmadi (Aston Villa), een goede vriend van me, heeft me verteld dat ze in Engeland iedere dag in het krachthonk zitten", aldus Chery. "Dat vind ik prima, word ik nog sterker."

1 Reacties

1 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

  • Kevin Peeters
    Kevin Peeters
    Kevin Peeters
    23 May 2014

    Ga eerst lkkr bij grunn europa league spelen en niet na 1 goed seizoen meteen roepen dat je klaar bent voor de top