Janssen blikt terug op gloriejaren: "Dat was echt geweldig"

Janssen blikt terug op gloriejaren: "Dat was echt geweldig"

  • Bron: TC Tubantia
  • Woensdag 05 Maart 12:23
  • Bastiaan
  • Bekeken: 2624
  • 0 Reacties

Theo Janssen maakte dinsdag bekend dat hij zijn schoenen aan de wilgen gaat hangen. De 32-jarige middenvelder beleefde een glorieuze periode bij FC Twente, waar hij alle mogelijke prijzen in het Nederlandse clubvoetbal binnensleepte. Deze momenten staan dan ook als vers in het geheugen van Janssen gegrift.


"Ik heb veel geleerd van Steve McClaren", vertelt de geboren Arnhemmer in gesprek met TC Tubantia. "Bij Twente heb ik geleerd vanuit mijn positie te spelen. Degelijkheid. Wout Brama, met wie ik controlerend speelde op het middenveld, en ik voelden elkaar goed aan."


Dat FC Twente in 2010 het kampioenschap behaalde, kwam volgens Janssen door de aanwezigheid van de juiste factoren. "Het voordeel van dat elftal was de leeftijdsmix. Het elftal klopte qua jeugd en routine. Met spelers als Perez, N’Kufo, Wisgerhof, Boschker, Brama en ik hadden we veel ervaring. Vijf, zes jongens die alles beslisten."


Een jaar later verkeerde Janssen in een bloedvorm. Hoewel de titel deze keer aan Ajax werd gegeven, mocht Janssen zich Voetballer van het Jaar noemen. "Dat seizoen speelde ik niet controlerend, maar op tien. Dat jaar lukte bijna alles wat ik deed in het veld. Passes, met de buitenkant, alles. Dat was echt geweldig", besluit de middenvelder.

 

 

TCTubantia.nl

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.