"50 extra agenten echt niet beschikbaar"

"50 extra agenten echt niet beschikbaar"

  • Bron: RTV Oost
  • Dinsdag 11 Februari 16:12
  • rense
  • Bekeken: 1424
  • 2 Reacties

De extra agenten die nodig zijn voor de wedstrijd FC Twente-ADO Den Haag in het weekend van 22 en 23 maart zijn niet voorhanden, vanwege de nucleaire top in Den Haag op maandag en dinsdag. Dat antwoordde burgemeester Den Oudsten van Enschede gisteravond op vragen van PvdA-fractievoorzitter Van Lier. "Het gaat om 50 politiemensen, zijn die nou niet ergens te vinden?", aldus Van Lier.

 

Volgens Den Oudsten zijn die politieagenten niet beschikbaar en is de wedstrijd FC Twente-ADO Den Haag daarom verplaatst. Den Oudsten van Enschede had de wedstrijd door willen laten gaan zonder uitpubliek, maar dat is hem door de politie afgeraden. Het bestuur van ADO beweert dat Haagse supporters alsnog naar de binnenstad van Enschede komen, waardoor er toch extra politie nodig zou zijn.

 

De wedstrijd tussen FC Twente-ADO Den Haag is één van de vier wedstrijden die dat weekend niet kan doorgaan. Aanvankelijk zou de hele speelronde worden verplaatst, maar daar is na bezwaren van de KNVB een oplossing voor gevonden.

 

Alleen de zogeheten risicowedstrijden worden verplaatst, naar 2 april om 15.45 uur. Volgens Van Lier is dat zowel een onbegrijpelijke dag als tijdstip, omdat veel supporters dan werken en het bedrijfsleven én FC Twente daardoor inkomsten mislopen. Burgemeester Den Oudsten begrijpt dat dit besluit gevolgen heeft, maar beweert dat hij uit het oogpunt van de veiligheid in Enschede niet anders kon beslissen.

2 Reacties

2 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

  • Pedja Vasiljevic
    Pedja Vasiljevic
    Pedja Vasiljevic
    11 February 2014

    effe 50 agenten lenen uit Gronau of Nordhorn probleem opgelost :)