Clubtopscorer in Enschede: "Zal Twente altijd dankbaar blijven"

Clubtopscorer in Enschede: "Zal Twente altijd dankbaar blijven"

  • Bron: FC Twente TV
  • Vrijdag 16 Augustus 22:20
  • Bastiaan Mensink
  • Bekeken: 3376
  • 0 Reacties

De wedstrijd tegen FC Utrecht zondag is er een met een speciaal randje. Vóór de wedstrijd zullen de Twentse supporters een eerbetoon uitbrengen aan de all-time clubtopscorer Blaise Nkufo. De spits speelt weliswaar niet meer bij de club, maar zal zich voor altijd bij de club betrokken voelen. Een interview met een van de grootste legendes in Enschede. 

 

"Zoals je weet ben ik na mijn tijd bij FC Twente naar een club in de Verenigde Staten vertrokken. Dat is me niet goed bevallen. Daarna heb ik besloten te stoppen met voetballen", gaat Nkufo in op het vervolg van zijn loopbaan. "Het lijkt inderdaad voor de buitenwereld zo dat ik een beetje van de aardbodem verdwenen ben, maar voor mijn eigen gevoel heb ik FC Twente nooit verlaten, omdat ik altijd contact heb gehouden. Met mensen van het management en in het bijzonder met Joop Munsterman, Aldo van der Laan, Cees Lok en ook met wat mensen van de technische staf." 

 

"Ik wil ook mijn dankbaarheid uiten aan FC Twente, dat ze me de gelegenheid bieden om hier te zijn. Ook voor het feit dat ik voor en met FC Twente mag werken, omdat ik denk dat dat voor de meeste voetballers na hun carrière niet is weggelegd. Ik zal daar altijd dankbaar voor blijven. In feite ben ik nooit weggegaan en ik ben heel blij om hier nu te zijn. Het voelt alsof ik hier gisteren nog was." 

 

De wedstrijd tegen FC Utrecht en de hereniging met spelers als Sander Boschker en Wout Brama zijn niet de enige redenen van de trip naar Enschede. "Ik ben hier op bezoek, maar tegelijkertijd heb ik ook een relatie met FC Twente door mijn N.K.U.F.O. Academy", vervolgt Nkufo. "Die is opgezet in Kameroen. Deze voetbalschool wordt gerund door mij in samenwerking met FC Twente. We hebben deze academie nu ongeveer een jaar. Het is de bedoeling om spelers te ontwikkelen die iets kunnen betekenen voor FC Twente. Daar houd ik me tegenwoordig mee bezig. Mijn ambitie met deze academie is om spelers op te leiden die impact kunnen hebben op een wedstrijd. En ik wil dat ze beter worden dan Nkufo." 

 

De Zwiterse Congolees volgt het eerste elftal van FC Twente nog steeds op de voet. De spits ziet niet zozeer dingen veranderen, maar verbeteren. "Je kan vandaag de dag zien dat FC Twente veel talentvolle spelers heeft gekocht", claimt Nkufo. "En als spelers naar een grotere club verhuizen dan FC Twente, dan betekent dat dat ze talentvol zijn. Ik was slechts een van de spelers die voor FC Twente heeft gespeeld. Natuurlijk komen er spelers die beter zijn dan Nkufo. Ik voel dat de club groter en volwassener is geworden. Het is merkbaar dat deze club succesvol wil zijn."  

 

De man van de 114 doelpunten bij de Tukkers krijgt zondag een eervol ontvangst in de Grolsch Veste. Nkufo blikt vast vooruit. "Ik hoop dat ik het elftal geluk zal brengen. Want het draait niet om mij, maar om FC Twente en dat het succesvol is. Ik ben een klein onderdeel van het succes van deze club. Ik wil gewoon genieten van het moment en de mogelijkheid", aldus de clubtopscorer.

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.