Schreuder wil oude, herkenbare Twente terugzien

Schreuder wil oude, herkenbare Twente terugzien

  • Bron: Voetbal International
  • Donderdag 07 Maart 10:25
  • Stan
  • Bekeken: 2796
  • 0 Reacties

Hij kende een valse start als interim-trainer van FC Twente. Schreuder verloor met zijn team in eigen huis van Ajax, het werd 0-2. De Tukkers haakten hierdoor definitief af in de race om het kampioenschap. “De spelers hebben duidelijk kunnen zien wat er beter moet,” vertelt Schreuder.

 

Tijdens de nabespreking van het duel wees Schreuder de spelers nogmaals op hun verantwoordelijkheden. “Iedereen denkt op details anders over voetbal, maar wat mij betreft gaan we in grote lijnen op dezelfde manier verder. Wel vind ik dat de spelers het nu moet laten zien. Een van de basiskenmerken van FC Twente was altijd dat de spelers in het veld de honger om iets te willen winnen demonstreerden. Die drive wil ik terugzien,” meldt hij.

 

Op verzoek van Schreuder is oud-international Kees van Wonderen tot het eind van het seizoen toegevoegd aan de technische staf. Het koppel werkte in het kampioensjaar (2009/2010) ook al samen, als assistenten van McClaren. Van Wonderen stopte echter omdat hij niet meer elke dag op het veld wilde staan, hij werd assistent-bondscoach bij Oranje Onder-16. Schreuder: “Ik wilde Kees er graag als klankbord bij. Hij kent deze club, de meeste spelers, de trainingsmethoden en hij kent mij.”

 

FC Twente maakt voorlopig geen haast met het aanstellen van een nieuwe coach. Het heeft vier weken dispensatie gekregen van de KNVB om Schreuder te laten coachen. De bedoeling is om de veertigjarige ex-middenvelder tot het einde van het seizoen voor de groep te laten staan. “We hebben nog geen enkele kandidaat voor de opvolging van McClaren gesproken. We moeten eerst maar eens zorgen dat we de boel weer rustig krijgen. Er zijn nog negen wedstrijden te gaan. Voor die tijd willen we geen wilde dingen doen,” meldt voorzitter Joop Munsterman.

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.